Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Такі думки.

(Рецензія на твір: Сповідь вічного конкурсанта, автор: Василь Тибель)

© Залєвський Петро, 24-06-2013
....років зі 100 я майже нічого на ГАКу не писав - і коментів у тому числі. Чесно кажу, в якийсь момент відчув власне тупцювання на місці, наче яку рутину. І як відняло. Ну, та то моє суб"єктивне і особисте.
А пану Василю, як давньому своєму гаківському колезі таки ж захотілося відповісти - і поділитися думкою вголос з гаківською спільнотою.
1. Ми творимо (якщо творимо) не заради конкурсів. То вже конкурси - похідні від нашої творчості. (Тож хай дякують, що ми такі в світі є :) )
2. У будь-якому конкурсі є завжди суб"єктив - ну, цим Америки я не відкрив.
3.З творами кількох авторів-переможців я знайомий завдяки ГАКу, та й з тими ж таки авторами-майбутніми переможцями свого часу теж тут спілкувався. З ким більше, з ким менше. Завжди радію, коли прочитаю знайоме ім"я в списку переможців - мовляв, не святі горшки ліплять! .:)
4.Здається, минулого року вичитав, що до участі в конкурсі було допущено орієнтовно 5000 творів. Багато, так? Цього року було, певно, не менше. І отут, шановне панство, мене й насторожує дежавю авторів. Кажу правду - насторожує. Як то кажуть, хоч убий. Просто з одного боку є 5000, а з іншого - дежавю. Мабуть, маємо справу виключно з майбутніми лауреатами Національної премії, або й Нобелівки (хто зна) - тоді я скромно мовчу.
5. В нашому наскрізь неблагочестивому в матеріальному відношенні українському суспільстві є острівець незайманості - то літературний конкурс. Ви всі в це вірите? В його абсолютну незайманість, га?
6.Літертатурний конкурс дає дорогу в світ автору. Що означає цей світ для автора? Зрозуміло, його творіння мають шанс стати безсмертними та нетлінними. Але не тільки - ім"я автора стає складовою частиною книжкового (чи літературного) бізнесу. Тобто - там де конкурс - там і гроші, а не тільки ота нетлінність. Думається, чим більший конкурс - тим більші гроші. А хіба ринок завжди передбачає чесну конкуренцію? Теоретично. А практично? Чи не можливі відкати? Десь, колись, комусь...
7. В нашому віртуальному інтернетному світі нема, гадаю, абсолютно нічого неможливого проводити максимально прозорі конкурси. Аби твори запостити для загального огляду. В чім проблема? Не думаю, що вона була би виключно в технічній площині.
8. Карнавал масок із псевдонімами та зворотніми поштовими адресами мають такий же приблизно ефект, як і відеокамери на минулих виборах........
І ще - я нічого не стверджую, я просто подумав уголос. І знизую плечима.
З повагою,
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.8032689094543 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …