Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

рецензія на конкурс: негативна

(Рецензія на твір: Ти, автор: Ковальчук Вова)

© михайло карасьов, 26-05-2013
Читаю вірша Ковальчука Вови «Ти» і диву даюся – як можуть адміністрація і редактори пропускати такі, з дозволу сказати, творіння на сторінки сайту? Не будемо брати до уваги технічну недосконалість вірша і фактичні помилки, хоча їх можна навести безліч. Щоб не бути голослівним, зупинюся на двох. Відсутність розділових знаків збиває читача з пантелику: від чого герой забув назви футбольних команд, від суму, чи від березового соку? А друге – пілігрими, що стрімко злітають. Загальновідомо, що пілігрим – це паломник. Чого йому стрімко злітати, коли це, як правило, літні люди, і куди так поспішати паломникам, врешті решт?
Але менше з тим, як каже дехто. Погляньмо, про що пише Ковальчук Вова? Якого героя нам показує? Його герой – закінчений алкоголік. Уже початок вірша («Воно повне») вказує на потаємне бажання героя наповнити ємкість спиртним. Далі – гірше. Кондукторші поять героя так званим березовим соком, від чого він забуває про все на світі. А потім, вийшовши з тролейбуса, герой починає шарахатися від машин, за ним погнались собаки. Нарешті, герой приходить додому, де його вже піджидають чортики – відома галюцинація алкоголіків.
Здавалося б, далі нікуди. Але автор відхиляє нам двері до ще одної непристойності. Звернемо погляд на другу тему, яка розвивається у вірші, на тему кохання. Цій темі присвячена друга і четверта строфа. Спершу ми чітко розуміємо, що герой звертається до чоловіка, принаймні, до самого себе. Але перечитайте четверту строфу! Видиво маленького хлопчика продовжує тримати нас на думці, що співбесідник героя все ж чоловік, аж раптом він звертається до нього, як до жінки. Звідси однозначно випливає висновок, що автор описує нам нетрадиційну пристрасть чоловіка до чоловіка. Шукаючи порятунку від самотності і тривоги, навіяних зловживанням спиртного, герой втрачає рештки здорового глузду і кидається в обійми гомосексуалістам.
Розуміючи, що богемне життя митців терпимо ставиться до обох пороків, якими хворий герой Ковальчука Вови, ми не повинні забувати, що сайт «Гоголівська Академія» відкритий для вільного доступу, читачами його цілком можуть бути діти. Настійно пропоную редакторам більш уважно придивлятися до творів, що публікуються, а Ковальчуку Вові рекомендую взятися за інші теми та інших героїв.




  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.50038719177246 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …