Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Що показав конкурс?

(Рецензія на твір: З ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ! + Конкурс-змагання, автор: Микола Цибенко)

© Микола Цибенко, 23-02-2012
Що показав конкурс? (Результати конкурсу).
Бліц-конкурс, який виник експромтом після запитання пана В.Чубенка – які заходи планую на ДЕНЬ РІДНОї МОВИ – перш за все показав небайдужість читачів до рідної мови, адже за 2 доби(!) цей конкурс відвідали 336 читачів. Попри не повну продуманість умов конкурсу, все ж є цікаві моменти, про які і повідомляю далі.
Жартівливий тон конкурсу надав уже перший рецензент пан О.Ганзенко, який «нанизав» слова на стержень скоромовки, як шматочки м’яса на шампур. Проте автор «переборщив», порушивши правила граматики, не відділивши, наприклад, дієслова від «шампура».
Відхилення від правопису уник пан Петро, заховавши свою скоромовку в «паралелепіпедодібний паралелограм», що допоможе школярам хоча б ознайомитися з «мудрагельною» назвою. Симпатично!
Таня Овчар хоча й не перемогла, але подала такі привабливі скоромовки, що так і напрошуються на комплімент далеко не манюпуселюненький.
Шокував своєю знахідкою пан Василь Шляхтич, який на вулицях Константинополя добачив не тільки дівчинку консантинополітанку, а й мабуть, її манюпуселюненьку сестричку-константинополітаничковяночатку. Якби ця істота ще й вписалася хоча б у скоромовокоченятко, то перемога їй була б гарантована за кількістю вжитих літер.
«Знахар-аматор» пан В.Чубенко намагався через сайт ГАКу прорекламувати не узгоджений із МОЗ лікувальний засіб – резистентносупермультиантибіотик, але нашу пильність важко приспати, тому, на всяк випадок, довелося цьому слову-іноземцю показати червону картку.
Пан Cnjd хоча й не переміг словом-скоромовкою, але збагатив наші знання, повідомивши про науково доведений факт існування найдовшого слова в українських словниках – дихлордифенілтрихлорметилметан. Звичайно, такому слову важко відмовити в існуванні, а от у скоромовки нехай саме пробивається.
Автор «вася-вася» (чому два рази – це ім’я навіть з першого разу найзапам’ятовуваніше) вибрав не найсприятливішу погоду і не з найкращими супутниками для перебування на подвір’ї, хоча всіх нас розважив, підгледівши дуже цікаве шоу. Якби цей захід був записаний на відео, то успіх мав би сенсаційний. Але штучнокотячесеренадність виявилася не достатньо переконливою для перемоги у конкурсі.
Пані Анастасії Грім теж пригадалися скоромовки з дитинства, якими поділилася з нами, за що велика вдячність. Особливо потішила картина, де велосипедисти велами виганяють воду з водоймища. Чи не про наших політиків?
Пані «Та, що марить» зарані повідомила, що надсилає текст поза конкурсом, бо штучне «нанизування» слів не вважає скоромовкою, але наведений приклад тішить і говорить про безмежні можливості рідної мови, а отже, і багатомовномирнопрогресуючевільнорозвиненого суспільства.
Нарешті справа дійшла-доперекотиполилася через кордони до переможця. Одноголосним голосуванням одного судді перемога присуджується скоромовці пані Т.Шевченко: «Найперекотиполяче перекотиполе котилося перед перекотиполенчатами, щоб переполовинити поле напівперекотиполячеподібним (27) перекотиполінням.»
Тож моє вітання, пані Тамаро!
Щодо призу, то він буде узгоджений окремо після консультації з переможцем.
З повагою М.Цибенко
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.4087960720062 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …