Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Останнє протистояння. Українець., автор: Сергій)

© Галина Михайловська, 18-01-2012
Не можу сказати, що я продралася крізь весь текст - дійсно, перше, що треба зробити, це відформувати. Друге - виправити помилки, орфографію й синтаксис. Третій крок - стилістична правка. Четвертий - відбалансувати текст, поміняти шматки місцями, прибрати зайве. Далі - подумати про концепцію: я, наприклад, демаркаційну лінію для себе проводжу дещо інакше. Мусульманський світ набагато ближче до "білої" цивілізації, ніж Китай, Корея, Росія. Якби "ранкури" з явилися на теренах названих мною держав і уклали з ними угоду, мені б це здалося більш природним. Але - Ви автор, Вам видніше, як розгортаються справи у Вашому світі.
Так, як він є зараз, текст не те, що сирий, він ще навіть не почав готуватися. Він поки що неїстивний. А шкода - бо мені сподобалася ідея перенести космічні битви на українську територію. Дійсно, чому рятівниками людства, винищувачами чужинців і таке інше мають виступати тільки американські супермени?
А ще у Вашому тексті, попри жахливу його кострубатість, є певний шарм. Місцями проглядає досить оригінальна естетика, щось від комп ютерних ігор, звісно, а щось і своє. Якщо Ви не приколюєтесь над нами, а, дійсно, хотіли б зробити з цього, принаймні, доброякісне чтиво для вагонів метро, то беріться до кропіткої роботи.
Наприклад, візьмемо Ваш перший абзац:
"Солодкий весняний вітерець весело та м’яко гладить юне листя черешень, вони стоять на окраїні хуторка в декілька хат біля розбитої недавніми зливами грунтової дороги купаючись у вже теплих промінях сонця, що заходить,та наче подружки шепочуть про щось шелестя друг дружці листячком. Молода трава густо слалася до самого лісу, могутні велікани- сосни зустрічали її своїми потужними розлогими колючими гілками. Чути приємний гул хрущів, що лише з’явилися , вони пролітаючи додають повний колорит українському вечору на Придніпров’ї. Затишно лежу на пагорбі біля соснового лісу і сумно дивлюся на красу весняного пейзажу, зовсім скоро посеред цієї краси разгориться неприємна картина битви, милуюся природою доки є можливість.."
Елементарна правка - і він має такий вигляд:
"Солодкий весняний вітерець весело та м’яко гладить юне листя черешень. Вони стоять на окраїні хуторка в декілька хат біля розбитої недавніми зливами грунтової дороги, купаючись у вже теплих промінях сонця, що заходить, та. наче подружки. шепочуться про щось, шелестячи одна одній листячком. Молода трава густо стелеться аж до лісу, могутні велетні-сосни зустрічають її розлогими колючими гілками. Чути мелодійний гул хрущів, що тільки-но з’явилися. Вони додають остаточного колориту українському вечору на Придніпров’ї. Затишно лежу на пагорбі біля соснового лісу і сумно дивлюся на красу весняного пейзажу. Незабаром посеред цієї краси розгориться жахлива картина битви. Милуюся природою, доки є можливість..."

Це тільки прибрано явні русізми, узгоджено час дієслів, розставлено коми, логічно розбито речення. А насправді роботи ще й з цим абзацем - неміряно.
Я сама пишу з словниками на екрані, під рукою, на полиці, а часто й сиджу на стосі словників. Вам теж незле б узяти таку корисну звичку.
Мені було б цікаво дізнатися про тих Ваших ранкурів і про нашу перемогу в останній битві. Тому бажаю вам подолати силу-силенну технічних трудощів і колись донести свій твір до читача.
Щиро
Галина М.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67696499824524 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …