Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Порада

(Рецензія на твір: , автор: )

© Наталка Фурса, 08-02-2010
Люба Надійко, схоже, Ви - добра дитина, і цей віршик засвідчує, що Ви любите свою маму. Подаруйте їй цей вірш, та й усі свої інші теж, - і вона Вам буде дуже вдячна і любитиме Вас ще дужче. Вочевидь, Ваші "твори" сподобаються Вашим друзям і рідним, і це зрозуміло.
Але...
Справа в тому, що такі дитячі віршовані вправи, які Ви так відважно виставляєте тут, справді годяться лише для того, щоб читати їх друзям чи, скажімо, своїй вчительці мови та літератури. У кращому разі Ви можете їх запропонувати на якийсь конкурс дитячої творчості. Повірте, Надійко, Ваша творчість ще дуже-дуже незріла, і Ви повинні це відчувати самі. Прикро, що поруч з Вами не знайшлося порадника чи помічника, який би говорив з Вами про Вашу творчість чесно - для Вашої ж користі.
У Вас, Ви написали, дуже багато різних гарних захоплень і, можливо, в іншому Ви можете досягнути (чи й досягли) значно більших успіхів. Але виставляти отакі вірші на літературний сайт - це засвідчувати, що Ви певні щонайменше в тому, що вони гідні серйозної уваги. Наразі уваги потребуєте Ви самі - в тому сенсі, що у Вас дуже слабо розвинений літературний смак і зовсім відсутня самокритика, а це для початківця дуже серйозний гріх, навіть біда...
Як колишній керівник літературної студії, я раджу Вам, якщо Ви хочете творчого росту і щирої, серйозної критики, пошукати поруч з Вами відповідне середовище, небайдужих до "красного слова" людей. І, звичайно ж, Вам треба багато читати - гарної поезії. І - бодай якийсь час - утриматися від написання "віршиків", бо в іншому разі Вас чекає неприваблива, важко виліковна хвороба під назвою "графоманія".
Звичайно ж, усе сказане вище має сенс лише в тому разі, якщо Ви ще школярка. Якщо ж Ви старші, то... вибачте за відвертість. У будь-якому разі я тут підбирала слова і аж ніяк не хотіла Вам образити (бо намагалася говорити лише про рівень Ваших віршів), але можуть тут знайтися й такі гострослови під масками, які слів вибирати не будуть. Найкраще, що Вас чекає - це ігнорування.
І ще одна порада (я добре знаю, що кажу, і відповідаю тут за ці слова): не вірте тим, хто каже Вам тут і деінде, що Ваші вірші - хороші. Рідні Вас можуть любити - і тому щиро хвалять. Але вони не можуть бути об*єктивними. А чужі - ну, тут можуть бути інші причини... Однозначно одне - ці похвали, якщо Ви будете сприймати їх серйозно, Вам лише нашкодять.
Вибачте мені за відвертість, але я відчула, що хтось має Вам це сказати.
Щиро зичу Вам щастя й успіхів в усьому, що Вам вдається. Не ображайтеся на мене. Ви ж не ображаєтесь на лікаря, який приписує Вам гіркі ліки від хвороби?
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0684750080109 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …