Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2584
Творів: 46958
Рецензій: 91367

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: А ти - уже не Прометей..., автор: Уляна Галич (Консуело))

© Винищувач графоманства, 29-11-2009
Трошки банально, хоча як для ГАКу сойдьот, та й Промітей зовсім якось збоку вийшов.

Максе, та я не Вас мала на увазі, чого Ви?..
"Маска, я Вас знаю!" - у фразі не було спроби натякнути на Вас, переставивши літерки Маска-Макс, то всього лиш така універсальна цитата, коли здогадуєшся про авторство, її використовує маса людей... Йшлося про категоричність іншого пана поета, якого недавно з сайту поперло геть, хоч він чомусь думає, що його поперли.
Максе, не шукайте гаспидного котика в темряві кімнати тоді, коли він вийшов звідти десять хвилин тому, :-) (теж цитата)
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-12-2009

Консуело, не про це мова. Я теж, як і Ви, і пані Ліщинська, маю свої думки з приводу "винищувача". Як і Вам, мені не начхати хто і що про мене пише. Я міг би стати в позу і переконувати, що це не так, але ліньки і часу бракує - зараз почнеть другий тайм футбольного матчу. Про 5 поет. збірок написано не загалом, а конкретно конкретній особі. Дякую за розуміння.

© Кактусь, 03-12-2009

Вельмишановний пане Кактусь, щиро вдячна за вашу увагу, хоч усе це справді старе як світ і нудотне. Той не читали б. Мало хто там що де пише.
Ну що ж - принаймні я не рвуся видавати пів-десятка збірочок власним коштом - і це вже добре, чи не так?

© Уляна Галич (Консуело), 03-12-2009

Наталю, якщо я подумав про те, про що подумали Ви, тоді Ви - бяка. Тільки-що знайшов ці опуси за останньою рецензію від І.Дем. Читати було нудно, бо все старе, як світ, але Ви мене своїм дописом та "Маскою" розвеселили. Так, я категоричний, навіть, коли помиляюся, як це не прикро визнавати, але до такого маразму, як "Винищувач граіфоманства", слава Богу, ще не дожився. Я би почав винищувати це графоманство із себе, точніше вже почав, а не ліз би брудними лапами в чужі душі. Проте, якщо Ви дійшли такого висновку, мені все ж таки варто ще раз замислитися над власною поведінкою і повідрубувати пальці на випадок, коли мені знову закортить висловитися з приводу Ваших віршів.
"Винищувачу графомнаства": пане, Ви - жалюгідний, жалю-гідний. Якщо розкриється Ваша таємнича особа і виявиться, що Ви уже видали власним коштом з півдесятка збірочок "поезій", як я підозрюю, то бережи вас Боже.
Консуело: скажу банально - вірш гарний. Не настільки, що збивається дихання і пришвидчується серцебиття, та все ж таки. Особливо останні два рядки, особливо "попри осінь і наміри слуг Гіппократа".

© Кактусь, 03-12-2009

О, Маска, я Вас, кажись, впізнала! Винищувач графоманства, ги-ги-ги!
А я думаю, що ж таке знайоме ввижається? Ваша категоричність підводить знову. :-) Сподіваюсь, що не помилилась,
з повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 03-12-2009

Консуело, саме їх я мав на увазі, хоча додав би би ще, як мінімум, моторного полтавського парубка. Бо, хоч з одного боку і вважається, що художньо він був слабким, але витік є витік. Та й 200 років актуальності теж про щось говорять...

© Винищувач графоманства, 01-12-2009

дякую. Ваша думка зрозуміла... хоч й не зовсім прийнятна... але то вже інша розмова...

щиро, неук

© neuk, 01-12-2009

Се ви, пане Винищувачу, безсумнівно на увазі маєте Тараса Григоровича та Івана Яковича світлої пам"яті?

© Уляна Галич (Консуело), 01-12-2009

неуку, саме так і гадаю. в Україні гадаю є такі приклади, але були вони давненько

© Винищувач графоманства, 30-11-2009

Ну що ви панство - за віщо ж мені ображатись? )) навпаки - цікаво послухати таку змістовну літературно-мистецьку дискусію. Може, й мені, темноті неотесаній, яка крихта просвітлення перепаде))))

© Уляна Галич (Консуело), 30-11-2009

"Потужного сучасного українського поета не знаю."

а Ви гадаєте, що потужність полягає саме в тому, щоб його читали маси, і щоб він звучав довше??

щиро, неук.

ПС прощу пробачити мене пані Консуело, що під Вашим твором просто саме тут така тема виникла... сподіваюсь Ви не сильно на мене образитесь...

© neuk, 30-11-2009

Консуело, винищувачі не втомлюються, а от підзаправитись іноді пальним доводиться. І про сучасних поетів. Так окремі твори багатьох авторів до душі, але так щоб виділити якогось українського автора і сказати впевнено: «Ось Його, любі мої, будуть читати та переживати через 100 років», такого прізвища мабуть що й не наведу. Прикро, але дуже сподіваюсь рано чи пізно знайти гарного поета. Виділяти не дуже хочеться когось з декількох причин. Наведу лише три-чотири приклади перші-ліпші що зявились у памяті. Є дещо в Жадана (ось маю лише один приклад http://folio.com.ua/index.php?id=1258840386), але зовсім іноді. Іноді Неборак. Іноді Ірванець. Але впевнено сказати, що їхня поезія буде жити через 100 років не наважусь. Можливо Білоцерківець, але це все фрагменти. Потужного сучасного українського поета не знаю. Може Ви знаєте? Підкажіть. Буду вдячний.

© Винищувач графоманства, 30-11-2009

:)

© neuk, 30-11-2009

Пане Неук, оскільки ви так ретельно її шукаєте під моїм опусом, то я - бог з вами - підкажу абсолютно безкорисливо - Істина в вині!
Все інше - наші з вами інсинуації :)))

© Уляна Галич (Консуело), 30-11-2009

та нічого я не шукаю )) окрім істини хіба :)

© neuk, 30-11-2009

Шановний Неуку, це була моя рецензія, отож природньо, що думка це теж моя особиста. У мене немає ні голосного ніку, ні претензій на культурне месіанство, але є певний смак, яким я послуговуюся :) Даремно шукаєте підводних каменів.

© Юлія-Ванда Мусаковська, 30-11-2009

"Гарно - особисто для мене, з моєї точки зору і на мій смак."

ось так вже краще :))

© neuk, 30-11-2009

"Якщо пишу, що гарно - значить так справді і є."
Гарно - особисто для мене, з моєї точки зору і на мій смак.
Це я мала на увазі, пане Неуку :)

© Юлія-Ванда Мусаковська, 30-11-2009

Пане Неук, а як вас насправді звати? Хотілося б до живої людини по імені звертатись. А до Юліних слів не треба отак доколупуватись. Якщо вона пише, що вірш гарний, значить, вона дійсно так вважає - ясно, що вона саме це мала на увазі.

© Михайло Карповий, 30-11-2009

"Якщо пишу, що гарно - значить так справді і є."

а не занадто безапеляційно, пані Юлія??

© neuk, 30-11-2009

До Юлі - ще раз велике дякую.
А пан ВГ, певно, втомився від обтяжливої дискусії. Не пише... Втім, напевно він сказав усе, що збирався. Амінь

© Уляна Галич (Консуело), 30-11-2009

До Консуело - я не так часто відгукуюся на тексти з причини браку часу, та і не тільки його. Якщо пишу, що гарно - значить так справді і є.
А це вірш більше, ніж просто ГАРНИЙ.

Ще деякі тези до і про ВГ, думаю, будуть цікаві моїм колегам.
1. як на людину певного соц. статусу та віку - ви надто багато часу приділяєте таким речам як активність на літсайтах.
2. ваша (не)кваліфікованість іде в розріз із пишномовним надзавданням, яке відображає ваш нік. таких читачів, як ви, безліч - кваліфікованості та смаку вам бракує - чому авторам треба зважати саме на вас? питання риторичне.
3. ваша одержимість поезією, бажання і водночас неспроможність створювати своє (а насправді думаю, доробок у вас є, тільки от показати чомусь вагаєтеся. чому ж?), а також надмірна увага саме до верхівки золотого фонду гаку, наштовхує на думку, що це банальна заздрість і бажання "насолити" деяким авторам. .

© Юлія-Ванда Мусаковська, 30-11-2009

До речі, пане рецензенте з п'ятнадцятилітнім досвідом.

Для того, щоб отак паскудити на сайті, як це робите ви, п'ятнадцятилітнього досвіду читання поезії не треба.

© Михайло Карповий, 30-11-2009

Пане Винищувачу, схиляюся перед генієм вашої критичної думки. Нема мені тут що робити, однозначно.
Але скажіть, творчість хоч кого-небудь з сучасних українських поетів вам до душі? (ну а про гаківчан вже й питати боюсь) Чи за гарну поезію ви маєте тільки Блока та Стуса - без сумніву, видатних митців?

© Уляна Галич (Консуело), 30-11-2009

Так отож. Для вас немає краси в фізиці і математиці. В шахах ви іноді можете побачити оригінальність думки, але про красу ви теж нічого не написали. Що і треба було довести. Розумієте, якби я зараз намагався вам пояснити красу, скажімо, загальної теорії відносності -- а це одна з найкрасивіших фізичних теорій -- у мене нічого б не вийшло. Це все одно що пояснювати дальтоніку різницю між червоним і зеленим кольором. Бо нерозвинені у вас ті душевні органи, якими цю красу можна відчути. Просто прийміть це як аксіому, як факт життя, і змиріться з цим. Це нормально, в цьому немає нічого поганого.

Набагато гірше те, що ви власну обмеженість підносите в ранг абсолюту. Я розумію, попри 15-тилітній досвід читання поезії ви так і залишились творчим імпотентом, але ж ГАКівські автори в цьому невинні, так? Більше того, можливо, через обмеженість ваших поглядів, через те, що ви нездатні по-справжньому зрозуміти красу поезії, ви так і не спромоглися щось написати. Дивіться на речі ширше, а з людями будьте мяхше, окей? І все буде добре.

© Михайло Карповий, 30-11-2009

Консуело, для мене головне ГАРНІ вірші. Гадаю для Вас також.

© Винищувач графоманства, 30-11-2009

Михайле, у математиці та фізиці краси немає. Там true or not true. У шахах згоден є. І хоч я не шахіст та побачити оригінальність думки іноді може. Але то все не важливо. я ж тут не шахи з вами обговорюю. А що спільного між мною та поезією поясню- 15-річна любов до читання та вивчення поезії. От і все. А джинси були для контрастності. Теж саме можна було б сказати про фільм (це ж ближче до поезії, не так). Переконаний, що на цьому сайті ділетантів нема. Навіщо їм гаяти час на якусь дурню. А от читачів, графоманів та поетів вдосталь. Я-Читач, що вимагає поезії.

© Винищувач графоманства, 30-11-2009

пані Юлю, згоден що нік галасливий. він і не подобається мені, але ви самі примусили до його створення. І на поміч ніка я аж ніяк не покладаюсь. А стосовно смаків не зрозумів. смак є в кожного. Комусь подобається слухати Філіпа Кіркорова, комусь ходити у театр на Пітера Хандке, комусь і футболу ввечері достатньо для задоволення власного естетичного смаку. Так вже склалось, що я дуже люблю поезію. Ще з дитинства. Я останні 15 років то взагалі поезія стала моєю хворобою. Але я не пишу. Не вмію. Щось намагався але не вмію. А от читати, то я можу, як ніхто інший, і звісно ж оцінювати. Не скажу що в мене якийсь там ідеальний, чи гарний смак. Але він в мене є. Я наприклад не надто переймаюся Мандельштамом або Волошиним, а от Маяковського чи Блока просто обожнюю. При всі й повазі не дуже розуміє Калинця, а от Стуса полюбляю перечитати. Не розумію Драча. Мені здається краще посмакувати Гельдерліном. Ну і так далі. А в рецах лише мої оцінки ваших творчіх та поетичних здібностей. А мій смак зрозуміти важко. я й сам його не розумію.

© Винищувач графоманства, 30-11-2009

При всі повазі до вас, шановний ви наш Винищуваче, але порівнювати поезію з джинсами, то моветон, чесне слово - безвідносно до оцінки мого непретензійного опусу. І в цьому пан Михайло має цілковиту рацію. Ви доволі таки недвозначні в більшості своїх рецензій, які я мала за щастя проглянути - і це доволі вигідна позиція - критикувати усіх, не даючи змогу покритикувати себе ))
Юлю, цінність твоєї думки для мене тобі добре відома :)), так само ціную відгуки й інших читачів, критику намагаюся завжди сприймати конструктивно, себто фільтрувати))
Та менше з тим. Надто ми вже переймаємося, хто що й де саме написав, схвальне чи ні. Головне ж вірші - цитуючи одного з рецензентів, - правда?

© Уляна Галич (Консуело), 30-11-2009

Це я, власне, до чого веду. Ви, ВГ, в поезії тямите мало. Ви ділетант. І в цьому немає нічого поганого. І думку свою ви, звичайно ж, можете висловлювати. Але ваше ділетантство має войовничий характер. І от саме категоричність ваших висловлювань і нічим не підкріплена претенційність викликають до вас відразу. Я зрозуміло пояснюю?

© Михайло Карповий, 29-11-2009

Невже тільки людина, яка пише вірші здатна їх оцінювати?

А ви можете зрозуміти красу математичної теореми? Красу шахової партії? Красу фізичного закону? Ні, не можете. Бо ви не математик, не шахматист, не фізик. То що ви можете сказати про поезію? Що спільного між поезією і вами? Ах, ну так, звичайно. Поезію пишуть тією ж мовою, якою ви розмовляєте з продавцем, коли штани вибираєте. Тому і великої різниці між віршем і штанами для вас немає.

© Михайло Карповий, 29-11-2009

Та висловлюйтеся, скільки влізе, пане ВГ. Це аж ніяк не означає, що у вас є який-небудь (тим більше естетичний) смак у принципі (більшість ваших "рец" вказує на протилежне). І голосний нік у цьому не допоможе.

© Юлія-Ванда Мусаковська, 29-11-2009

Пані Юля, а чому б ні? Невже тільки людина, яка пише вірші здатна їх оцінювати? Коли ви, наприклад купуєте у магазині джинси, невже ви не висловлюєте своєї думки, не використовуєте свій естетичний смак при виборі? Майже певен, що джинси ви не шиєте. Так можливо ви не маєте права вибирати тоді їх, а купувати лише те що пропонує продавець? Ні, ви маєте право вибирати і висловлюватись, так само і я маю право висловити свою думку, як читач, як реципієнт ваших поетичних (або не дуже) здібностей.

© Винищувач графоманства, 29-11-2009

А чому Автірка вважає, що саме анонім невідомо-звідки-і-без-будь-якого-творчого-доробку краще розуміється на поезії і каже правду, а решта масово її обманюють і не розуміються? :)

© Юлія-Ванда Мусаковська, 29-11-2009

Ось воно - устами винищувачів глаголе істина :))) Нарешті дочекалася я правди про сей перл версифікації ))
Гранд мерсі обом панам за увагу.
Автірка

© анонім (94.153.107.—), 29-11-2009

Чергова банальна і тупа рецензія.

© Шанувальник поезії, 29-11-2009

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.63869094848633 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Добірка художньої літератури козацької доби
Друзі! В інтернет-крамниці “Онлайн Криївка” представлена цікава добірка художньої літератури …
КОНСТИТУЦІЯ У КОМІКСАХ
Конституція у коміксах_medium_size у форматі PDF Конституція у коміксах_medium_size у форматі EPUB Брати …
Новинка від Братів Капранових — “Паперові солдати”
До свого 52 дня народження, Брати Капранови підготували для своїх читачів яскравий подарунок — історичний …
Конкурс оповідань “Open World”
Літературний конкурс “Open World“ (1 травня 2019 – 1 листопада 2019) Шановні друзі! …