Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2617
Творів: 47791
Рецензій: 92643

Наша кнопка

Код:



Рецензії

"начать за здравие - кончить за упокой"

(Рецензія на твір: Ще трошки. Ще лишень єдиний подих, автор: Леся Петрик)

© (94.248.14.—), 27-08-2009
ось як це називається.
Шановна авторка може писати скільки завгодно і що завгодно, так як і оприлюднювати - скільки завгодно і що завгодно. Вона має право не реагувати на зауваження і наполягати на своєму. Між графоманією і поезією межі немає. Кожен визначає її сам. Для мене це графоманія. А графоманило авторку у два заходи: у першій строфі ще спостерігається те, що зазвичай називають натхненням, а далі - нашвидкуруч вимучені рядочки. Кудись поспішаємо?

Та ради Бога, Максе, гендерні чи не гендерні погляди, все рівно вважаю, що Ви якось тойво, даруйте, але занадто різко стартонули до юного початківця. Ось і все, що я хотіла сказати. Ну, i якщо ще і зважатимете на більшу жініочу психічну вразливість щодо різкості, тоді взагалі все буде the best. :)))

З повагою,
Bіка Йіхова

© Viktoria Jichova, 28-08-2009

Ага, забула ще сказати. Про який скандал ви говорите, пане Олесю. Знайте, я не скандалістка, і критику приймаю гідно і беру до уваги.

І друга строфа - не нашвидкуруч вимучена.

Дякую.

© Леся Петрик, 27-08-2009

Оце так. Без мене тут розгорнулась ціла дискусія.
Взагалі не розумію, в чому тут проблема? Одна моя хороша подруга колись сказала: "Якщо мені вірш зовсім не подобається, то я його не рецензую". Я не натякаю на те, що мені не подобається критика, я навпаки за неї за. Адже людина вчиться на своїх на помилках. Але щодо графоманства, то я не розумію, до чого тут воно. Даруйте, якщо я не зовсім ще досвідчена.
"Графома́н — людина що має сильний, часто хворобливий, потяг до письменництва, але не має відповідних здібностей.

Межа між графоманом і письменником вельми нечітка, оскільки розрізняють їх здібності, які втілені у написаних ними творах. Оскільки оцінка літературного твору в значній мірі суб'єктивна, то часто важко провести межу між письменником-початківцем і графоманом. В цілому графоманом можна вважати людину яка пише багато, але чиї твори не публікуються через вкрай невисоку якість. Люди, чиї твори, незважаючи на бездарність, були опубліковані — просто погані письменники, а не графомани.

Найяскравішими рисами графомана є значна літературна активність (багато пише) та жадання слави й уваги. Графоман постійно пропонує родичам і знайомим, або навіть і зовсім стороннім людям читати свої твори, незважаючи навіть на негативну реакцію."
Це з Вікіпедії.
Я ніколи не зачислювала себе до графоманів, мені не притаманні їхні риси. Поезія бездарна? Можливо. Мені тільки вісімнадцять. Мені ще вчитись ого-го. І взагалі, пишу я для душі, а виміщую свої твори (і то не всі) тому, що цікаво знати чужу думку про них.
Я публікувалась на сайті раніше, тільки під псевдонімом. Але це було давно. І це вже окрема історія.
Шановна Вікторіє, дякую вам за вашу підтримку. Я це високо ціню.
І вам, панове, дякую, що удостоїли мене своєї уваги.

Всім творчої наснаги.
З повагою,
Леся Петрик.


© Леся Петрик, 27-08-2009

Віко, я повторюся ще раз "кожен визначає її сам" - межу між графоманією і поезією. Для мене це графоманія. Авторка має абсолютне право не звертати на це уваги. Ви тим паче. А судження про поезію з огляду на гендер, вибачте, примітивне. Є класна поезія і є посередня, як Ви висловлюєтеся. На тому й усе.
Прошу вибачення в авторки "за прямолінійсть": "чекай отрути від застійної води". У. Блейк.

© Кактусь, 27-08-2009

І Вам теж, пане Олесю, натхнення і нових творчих здобутків. А пан "анонім" вже відкрив своє ім´я - як би ж то так відразу вчинив...Але все рівно ще раз повторюся: це була, хоч і відверта (що ж ціню), проте занадто по-чоловічому прямолінійно різка і тверда, наче удар в чоло, критика щодо авторки. І я за творчу атмосферу на сайті.
На все добре, панове! :)))

З повагою,
Віка Йіхова

© Viktoria Jichova, 27-08-2009

Та ні.
Я написав свою рецензію - і самоусунувся після того, як побачив відгук.
І цього ж самого побажав пану аноніму, якого почав впізнавати, виходячи з його Ай-Пі. Його рецензія з"явилась після моєї. Моя більш м"яка, його більш конкретна.
Передивіться, будь-ласка. І все. І не будемо фантазувати.
Як автор власних віршів я хотів би, щоб на сайті панувала творча атмосфера, а не якесь протистояння читацьких уподобань. Тому про себе майже не нагадую. Тут є гідна зміна :)) Ні, не статі. У цьому питанні все в порядку :))
А натяки багато хто сприймає на свою адресу. Це сприяє розвитку самокритики.

Дозвольте ще раз побажати творчих успіхів і гарного настрою.
Щиро Олесь.

© Олесь, 27-08-2009

Отакої, Олесю.. Жодних натяків з моєї сторони. Чи Ви не читали ніколи твори посередніх авторів будь-де і будь-коли? Та в інтернеті (і не лише - бува і на папері) їх цілі океани. Можете сказати, що цей вірш є гіршим від оцих? То чому така ядуча прискіпливість до нової авторки? далі, мене змусив написати цього коментара Ваш синхронно-схвальний перегук із анонімом (може, Ви особисто і знайомі з ним, проте для мене - це типовий анонім без роду-племені та імені). Вибачте, але кажу свою думку: цей вірш аж ніяк не можна називати графоманією. А тому вважаю, що Ви напали на авторку лише через якісь вам одним відомі причини. Що, "гуртом легше батька бити"? :))

з повагою,
Віка Йіхова

© Viktoria Jichova, 27-08-2009

Особисто я не нападав.
Написав рецензію, отримав відгук, а тут до того ж запропонував куму, щоб той не витрача сили. Він не мій кум, а з прислів'я.

Ви, шановна Вікторіє, не можете без натяків :)
Коли я чую про посередніх поетів, то я пригадую одного електрика, який ходить у засновниках одного поетичного сайту разом Галантним Маньєристом, іменуючись Жоржем Диким, на якому він мені добряче накеренив в душу. Причому превентивно.
Отаке о.

Я бажаю всім творчих успіхів. І гарного настрою.

© Олесь, 27-08-2009

Не треба, не треба, панове. Чого Ви напали на авторку? Мені, наприклад, як жінці все зрозуміло в цім вірші і вважаю, що більше у вірші і не треба нічого пояснювати - а що не зрозуміло мужчинам? Не вистачає уяви для того, щоб відтворити образ? Може, саме тому, не сприймається деякими чоловіками жіноча поезія? :))) А загалом, вірш написаний непогано - і навіть набагато краще за деяких посередніх авторів. :)

Віка Йіхова

© Viktoria Jichova, 27-08-2009

Не тратьте, куме сили :))
Особисто я ситуацію зрозумів.
Ви ж бачили мою рецензію? Чи ні? То гляньте (я не наполягаю), якщо Ваша ласка. І на відповідь. Добре, що не трапився скандал.
Я підтримую Ваші зауваження, але...
Самі бачите.

© Олесь, 27-08-2009

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8190701007843 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …
Графічний роман “Серед овець”
Графічний роман Корешкова Олександра «Серед овець», можна було б сміливо віднести до антиутопії, як …
Добірка художньої літератури козацької доби
Друзі! В інтернет-крамниці “Онлайн Криївка” представлена цікава добірка художньої літератури …