Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Рецензії

поклавши руку на мотора..

(Рецензія на твір: Прощання з Дев'яткою, автор: Михайло Карповий)

© Андрій Деревенко, 24-06-2009
перша присвята автомобілеві, яку отак пригадаю. красиво, бо і машина із тих, котрі позначили собою добрячий відтинок часу, і прощатися із нею - це ставити зарубку на своєму дерев'яному календарі, останню, і відкладати цого за шафу; зачікати для пам'яти час на сонічному годиннику перед домом і налаштовувати за ним той, що на мобільному; замикати на ключ дім, який залишаєш заради кращого, просторішого, модернішого, і не класти ключа в потаємне місце, як бувало.. і коли на черзі мазераті, а списана "ветеранка" доживає віку поруч зі старшими родичами, часом згадуєш час "поміж" і час "в": поранні біля неї і порпання в полі, аби її ж навантажити городиною, прибирання автівки і прибирання місця по пікнікові, куди на ній-таки й доїздив, днів, поки вона, ще тільки оце твоя. почала тобі належати і днів, коли ти сам того не помітивши, нероздільно належиш їй, що вже казати про випробування поведінки на прямій, про ігри зі спідометром і швидкістю взагалі, про пригоди із даїшниками і виїзди за кордон. про час, коли все змінилося, і чарівна 9ка перетворилася на стареньку "свою", краса якої відцвіла. час, коли звірі балакали, світ був простішим, молодість була юністю, а цифрі 2109 заздрили всі, час, коли автомобілі їли з руки і сідали довкола в парку, наче голуби.
автопарк став новішим, російська простачка не виблискує, але досі надійна. і струнка форма сонету тільки підреслює зміну періоду. це не людина. вік у 20 із гаком каже не про повноліття, і навіть не про повнолітря, а лише про старість. часом бере сумнів, чи бува нен заговорить? часом бере сумнів: чому нема борців за права старих машин? і ще один сумнів, про який і не думаєш, коли не застановитися хоч би для такої ось реци: чи не виглядаєш на новенькій італійці, як "старий із молодою, як із ягідкою". милуватися тризубом, і думати про те, що вона, 9ка, десь із сумною іронічною посмішкою згадає тебе, прокаже кілька рядків присвяти собі (тоді ще молодій!) і побажає тобі подумки, щоб ти не замислювався над усім цим лайном. подумає, і поїде за картоплею, на голос.
(:
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78491902351379 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …