Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Де про маму – те писане для мене.

(Рецензія на твір: ., автор: Дара К.)

© , 14-06-2009
І ми вранці п’ємо каву. В мене зранку нікудишній кров’яний тиск, а у мами – настрій. Кава, коньячок – і все налагоджується. Це потім, коли доживу до маминих сорока, зрозумію, що я робила ведмежу послугу своєму серцю, а матуся тоді питиме валідоли.
Печінки вистачає надовго, бо ми не вживаємо смаженого. На ніч їмо гречку без м’яса.
Надовго вистачає і коньяку. На цілий тиждень.
Мені цікаво читати ваші твори, Даро. Вони реалістичні – саме такі, в яких можна впізнати саму себе, то і є смисл читати. Може, щось співпаде, буде якась підказка про майбутнє, бо мені відомо, що все, що було десь і з кимсь, може повторитись тут – і саме зі мною. Кава співпала.
Оу, і я з матусею – справжні подружки. А мої найсправжнісінькі мені набридли за роки навчання у школі. Матуся – ні. Вона, як і я зараз, працювало позмінно. Тому в мене п’ятірки тільки з тих шкільних дисциплін, які мені давались «автоматом». Це – три мови та фізкультура.
Оу, і в мене вегето-судинна дистонія. Це нормальна хвороба 21-го сторіччя. Телевізор, життєвий уклад, коридор, сусідки… Складно залишитись нормальною людиною.
Оу, казки… Я і зараз їх всі пам’ятаю. І досі вірю в Колобка. В Діда-Мороза – ні. Я бачила, як він пив шампанське прямо з пляшки. Потім розперезав шубу, стоячи спиною до вікон.
Щось парувало… Не замерзло. То який він Дід після цього Мороз? Я його потім бачила біля пивнушки, акурат 14-го січня вранці. Він вже був без мішка і шапки. Я була допитливою у свої 13 років. Як і в наступні – себто зараз.
Знову читаю про етюди. І я хотіла стати художницею, та отримавши двійку за відсутність гуаші, заріклась торкатись пензля. Зараз у дитсадках малюють крейдою.
Я не писатиму вам, Даро, більше нічого. Пишіть краще ви, а я читатиму. І не писатиму нічого у відповідь, бо впізнаю себе майже у кожному епізоді.
Та це скінчиться, бо такої нещасливої долі, як у мене, не мала і сама Попелюшка – особливо, коли казка скінчилась.
Оу, і в мене біля парадного входу сидять бабці та тітки. А з протилежного боку – живе швець, який ставить вже соті підбори на мої туфельки, в яких я ходжу на «сутки».
Реалістичний ваш твір. Я просто кінчаюсь. Яка схожість… Може, візьмете мене у співавтори? Далі не плануєте писати про заміжжя? Я вам такого розповім…
Під час реєстрації мене взяв сміх. Було дуже урочисто, а мені було смішно. Мабуть, це було знаковим. Слава богу, розлучились. Дітей не було, а за одну ніч вони не завжди і бувають.
Ви, мабуть, так читаєте мої вірші, як я ваші твори. Вони ковтаються, не затримуючись. Ніяких перешкод у вигляді помилок не знаходжу. Тому і не рецензую, а думаю про своє. Як і в школі. Вчителька щось там булькотить, а я у вирі уяви. Чверть минула – і чесно відсиджена «четвірка» - моя. Про «п’ятірки» я писала вище.
І я уникаю свого першого і поки що останнього чоловіка. Хоча іноді і не вдається. Хоче зійтись знову, щось верзучи про повтор. А таке не повторюється.
Пасіба за твір :-) Книжок зараз не купую, крім як з історії української писемності. Можу відповісти про старі правила і про нові. А сама пишу по-книжному. Бо перечитала всю батьківську бібліотеку. Матуся його вигнала з чемоданом. Мотоцикл був на у сараї. За книжками він так і не прийшов. Навіщо вони йому у Тюмені? Там потрібні теплі речі. А мати йому їх викинула у вікно. Обіцяла розповісти мені за що і про що, але поки що мовчить. І так вже три роки. А ми з нею – як подружки. Все одно не каже. Не про все подружкам треба розповідати, бо не доведи Господь, розсваримось…
ТИСНУ «РЕКОМЕНДУВАТИ».
Ваша Агнеса :-)
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.98332691192627 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …