Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2566
Творів: 46617
Рецензій: 90924

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Звернення до Наталки та всіх спраглих рецензії

(Рецензія на твір: Звернення про нові сервіси на ГАКу, автор: Наталка Ліщинська)

© Михайло Карповий, 03-06-2009
Доброго часу доби. Ви знаєте, є така категорія людей, які бояться створити для інших незручності. Бояться бути нав'язливими, бояться просити про допомогу. Це в принципі гарна риса, але іноді вона не зовсім доречна.

Я до чого веду... Якщо вас цікавить думка того чи іншого автора, якого ви поважаєте, з приводу вашого твору, то що вам заважає звернутися до нього приватно? Написати простенький лист типу "Шановний пане/пані. До вас звертається такий/а-то. Я завжди любив/ла вашу творчість.... Я буду глибоко вдячний/а, якщо ви прорецензуєте мій твір там-то і там-то..." Якщо людина, до якої ви звертаєтесь з таким проханням, не гівнюк, він, скоріше за все, рецензію напише.

То що вам заважає просто попросити? Думаю, ви просто належите до тієї групи, про яку я згадував в першому абзаці. І даремно. Всі ж свої. Стукайте, і вам відчинять. Ваше щастя в ваших руках.

З найкращими,

Карповий

Це пусті балачки. Я цілком аргументовано відповіла у масі відгуків на звернення, навіщо мені (і не лише мені) замовна реца. Хочете бігати колом, то Ваша справа. Читайте пропозиції у зверненні, прогляньте ще раз усі коментарі. Даруйте, але все уже зрозуміло.
Наталка

© Наталка Ліщинська, 07-06-2009

"Зелене, жовте, червоне - і так колом! :-)"

Тобто, поводимо усіх за ніс?

А навіщо особисто вам, "гаківська наталка", рецензії?
Що, друзі читача вже не спроможні?

© анонім (145.100.100.—), 06-06-2009

Звичайно, Ви ж черговий пане Андрію бачили світлофор? Зелене, жовте, червоне - і так колом! :-)
Наталка

© Наталка Ліщинська, 06-06-2009

"Пропозиціям - зелене світло :-)"

"Наступними пропозиціями, наприклад, Вашими можна займатись хіба після вирішення (або невирішення) тих питань, що є у зверненні."

© анонім (92.194.52.—), 06-06-2009

Анонімам - дулю! Пропозиціям - зелене світло :-)
Наталка

© Наталка Ліщинська, 06-06-2009

А ми їм - дулю! :-)

Кому???
ПРОПОЗИЦІЯМ?
А що, вони вже не актуальні?

© анонім (62.141.58.—), 06-06-2009

Ноель, це всього лишень провокація. А ми свій інтелект не вимикаймо ніколи, бо ж бачите до чого то призводить?:-) Хіба я буду перейматись думкою чергового пана Андрія? Ні. Мене цікавлять думки зовсім іншого типу людей.
Нас хочуть втягнути у скандал, щоб геть відбило пам"ять про ті пропозиції зі звернення. А ми їм - дулю! :-)
Руку тисну, Ноель,
з повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 06-06-2009

Наталю, дайте я потисну Вашу руку! У Вас тепер, як і у мене, нема жодного інтелекту! Будемо вдвох зачаровувати гаківське товариство своєю дурістю... :)

Пи. Си. На завтра прочитаєте, що у вас ще й таланту кіт наплакав... мені вже казали, що я геть не перекладач... незважаючи на те, що я цим на життя заробляю...

© Noelle Daath, 06-06-2009

Наталко, вибачте, але людина, у якої є хоч якийсь інтелект, отак:

"Пийте каву, заїдайте чоколядою і вмикайте інтелект :-)"

ніколи не скаже, скільки би смайликів ви там не ставили...

© анонім (192.251.226.—), 06-06-2009

А давайте, я усіх Вас, анонімів, називатиму "пане Андрій". Чому б ні? Ви мене хочете зробити кимось іншим, ніж я є, то можу собі дозволити те ж.
Пане Андрій!
Аналізуйте не літери, а зміст! Можливо, для Вас це стане відкриттям, та найкраще говорять про людину її справи, не слова :-) А лінгвоаналізатор Вам не допоможе, доведеться користуватись власним мозком. На цей час, на щастя для нас усіх, Бог нічого кращого не вигадав :-) Пийте каву, заїдайте чоколядою і вмикайте інтелект :-)
Ну як, пропозиції щодо звернення будуть? :-)
Наталка

© Наталка Ліщинська, 06-06-2009

"Ваш лінгвоаналізатор викидайте безжально, бреше, зараза :-)))"


Ні, не бреше, зараза :-)))

Усі літери, що ви обидві використовуєте, - співпадіння 100% ;)

© анонім (193.19.241.—), 05-06-2009

Ваш лінгвоаналізатор викидайте безжально, бреше, зараза :-))) М-да, нелегко створити штучний інтелект... А хто би сумнівався, он тільки Бог зумів :-)
Наталка я, Наталка, не Мирослава Сапко, не Наталка Дев"ятко :-) На Ваш лінк не піду, мені файно йде писання якраз, то не матиму часу. Тільки не про це Вам йдеться, це я вже точно знаю. От про що?
Ви - достатньо багато про всіх щось відаєте, Ви - не ображений кимось автор, Ви під нього "косите". Провокуєте, забалакуєте тему, вперто зберігаєте свою анонімність. Детективчик, одначе :-)
Я Вам, як Наталка - єдина така, :-) скажу, що все таємне стає явним, тож і Ваша мета неодмінно розкриється :-), і зі мною Ви колись познайомитесь (хоч розумію, що Ви давно вже не ввжаєте мене ані Мирославою, ані Наталкою Дев"ятко), та, мабуть, спілкуємось ми геть із різними ГАКівчанами, тому Вам кортить зрозуміти, хто я.
Цікаво, кому б було вигідно поводитись у такий спосіб? :-) Підозри є, чи слушні, то час покаже.

© Наталка Ліщинська, 05-06-2009

"Ой, як мене та метушня дивує :-)
...
Прорахує керівництво ГАКу, що пропозиція потрібна ЙОМУ, то погодиться, а заб"є на них, бо і так уже задовбали ті невдячні :-) автори, то й хай."


(с) Мирослава Сапко: "кто еті всє пасажири"
http://gak.com.ua/review/13311


Мій лінгвоаналізатор сказав, що співпадіння 100%. :(((

© анонім (193.19.241.—), 05-06-2009

Ой, як мене та метушня дивує :-) Здається, багато хто неадекватно оцінює керівництво ГАКу. Я ото маю перед собою щоденно приклад одинадцятирічного випестування власних сайтів-проектів. Людоньки, то схиблена на всю голову (в доброму розумінні :-)) особа, що зривається о другій уночі, бо йому ідейка про удосконалення в голову завітала, або працює 12-14 годин на роботі, а потім вдома, ледь вкинувши до рота щось їстівне, бігом до компа, бо, не дай Боже, пропустить якийсь важливий лист, чи рисочку не домалює, чи банер не встигне виставити, чи........ :-) І так одинадцять років, без вихідних (субота та неділя - також пропада у віртуальному світі зі своїми сайтами-дітьми). Так що я цілком можу зрозуміти власника-директора-менеджера-керівника будь-якого сайту. Радників, які краще знають - ого, але народив і працює над своєю дитиною саме він (вона, вони):-) Тому я геть не маю ілюзій і над своїми пропозиціями добре помізкувала, аби дурниці не пропонувати. Прорахує керівництво ГАКу, що пропозиція потрібна ЙОМУ, то погодиться, а заб"є на них, бо і так уже задовбали ті невдячні :-) автори, то й хай. Мені буде шкода, якщо спрацює другий варіант, але я піду далі, не драматизуватиму. Життя таке, десь перемогла, десь отримала дулю :-)
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 05-06-2009

1) ГАК - це таємна масонська ложа на службі вампірів і марсіян.
2) Адміністрація ГАК - це відділ Світового Уряду, який контролюється марсіянами.
3) Аноніми на ГАКу - це єдиний світоч правди, члени Руху Опору Землян, які намагаються врятувати планету від восьминожих лабет ГАКу.
4) Кожен, хто не анонім на ГАКу - прислужник марсіян!
5) Ви і так уже все знаєте, тому нема про що й казати.

Р.S. Реєстрацію постійно глючать технічні анонімні марсіяни!

© , 05-06-2009

Ноель, я думаю, пан анонім 80.63.56 має на увазі, що пан анонім 69.253.4 - це Олесь Бережний, який має статус *Гуру*. Принагідно дякую пану анонімові 80.63.56 за те, що нагадав про веселі давні часи :)) Треба звільнитись з полону містичного маразму :))

© Михайло Карповий, 05-06-2009

80.93.126 - це мій айпі, іншого не маю.

© Noelle Daath, 05-06-2009

© анонім (169.253.4.—), 04-06-2009

А чо без реєстрації, гура?
Хочеш знову використати прийом "ги-ги", як у 2007 на творі "Мертвонароджене фентезі (усі запрошуються на шоу)", або "потроллювати", як у 2008 на творах "Відкритий лист до ГАКівської спільноти" та "Дощ із чорних стріл"?
Даффай, а Мирослава усе це знищить. "Разом із дитиною"...

© анонім (80.63.56.—), 04-06-2009

1) ГАК - це таємна масонська ложа на службі вампірів і марсіян.
2) Адміністрація ГАК - це відділ Світового Уряду, який контролюється марсіянами.
3) Аноніми на ГАКу - це єдиний світоч правди, члени Руху Опору Землян, які намагаються врятувати планету від восьминожих лабет ГАКу.
4) Кожен, хто не анонім на ГАКу - прислужник марсіян!
5) Ви і так уже все знаєте, тому нема про що й казати.

© анонім (169.253.4.—), 04-06-2009

Дякую, знайду час, гляну.
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

Примітка: я нічого не маю проти тих, кому нема чого їсти або тих, хто заробляє собі на можливість інколи опублікувати в інеті своє оповідання, написане в улюбленому жанрі.

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

Осьо вам, Наталю, тестик на уважність:

http://www.novaproza.com.ua/authors.php

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

Наталю, Ви занадто неуважні, як для письменника. Аргументів на ГАКу - хоч лопатою... Втім, людина, що проштовхує якусь ідею, зазвичай нічого не бачить. окрім неї.

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

Ви маєте на увазі літературних негрів? Тобто, тут вибирають їх, на Вашу думку? Цікаво б почути аргументи.
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

До речі, нмд, насправді тут, на ГАКу, йде пошук "письменників, які пишуть все, що їм скажуть, за попередньо складеним сюжетом"... ;)

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

«До Ноель: Привіт :)) Схоже, тобі дуже кортить посперечатись. Так ти права. Звичайно, ніхто "справжньої" та "професійної" рецензії тут не дасть. Я з самого початку ілюзій на цей рахунок не мав, тому з цього приводу не печалюсь. Любительський сайт. Лю-би-тель-ський. Щодо "від рукопису до книжки", то в цьому пункті обіцянку, начебто, якось виконують. Я про альманахи. Вийшло вже два, щодо третього - його пообіцяли, але не видали. Мабуть, через кризу. Так чи інакше, я тут нікого не вигороджую, мене сайт влаштовує таким, який він є. Але я в "велику літературу" і не прагну. Якщо ж хтось бажає перейти до категорії профі, то йому треба перш за все забути про ГАК та інші інтернетні літ. ресурси. Треба шукати інших шляхів.

З найкращими, Михайло Карповий.»

Привіт! ;)

Мені кортить не посперечатись, а висловитись.

Хтось може й не мав ілюзій, але я мала. Ілюзії скінчилися місяців через три. Щодо пункту «Від рукопису до книжки» - це БРЕХНЯ. Альманахи та кілька книжок від гаківчан… скажімо, це і є той самий вибір найжирнішого кроля.

І коли я бачу, що історія повторюється вже не зі мною, а з іншими людьми, мені важко змовчати. Загалом, ситуація підпадає під гріх «спокушання малих сих»…

Особисто для мене питання стояли такі. По-перше: офіційно додати до робочих тематик літературний переклад, а по-друге: вийти з тіні. Обидва питання вирішено, але не таким чином, як я сподівалася, принаймні інет в цьому випадку був лише засобом зв’язку.

Щодо категорії «профі» - на російських та двомовних літсайтах достатньо справжніх профі, принаймні в жанрі оповідання, які не хочуть залежати від забаганок видавництв.

Мене цілком влаштовує нинішня ситуація, коли я можу просто додати свій переклад до будь-якої електронної бібліотеки. Коли я маю можливість підсолодити собі пілюлю життя, періодично перекладаючи улюблені твори.

На той час, коли мені дехто (не гаківчани) казав, що я маю обов’язково все зробити «по закону», я дійсно шукала можливість паперового видання. Поки не дізналася, що за переклад «Кись», який я робила півтора року, я в кращому випадку отримаю грошей приблизно ж стільки, як переклад двох-трьох мануалів з користування імпортного холодильника… До того ж я мушу прибрати з перекладу весь суржик (а дулі з маком!).

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

Спасибі, пане Михайле! :-)
З повагою,
Наталка

© анонім (95.135.209.—), 04-06-2009

Щиро радий за вас, Наталко! Якщо ви через ГАК вийшли на видавців - то це супер. І, до речі, я з вами не сперечаюсь аж ніяк. Звичайно, нічого не маю проти кнопочки "Замовити рецензію". Хай буде, чому б ні? З повагою,

© Михайло Карповий, 04-06-2009

Ноель, дякую, маякну... Після відповіді власників ГАКу.
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

А от і не так, пане Михайле! Лише через ГАК мені вдалось нарешті хоч якось вийти на видавців. :-) За що вдячна як ГАКові, так і тим людям, котрі допомогли.
Нехай сайт любительський і Вас це влаштовує, то він таким й залишиться, але нові сервіси можуть знадобитись іншим. Добрі реци тут якраз можуть написати, також геть не погоджусь, що всі-всі є повними профанами-аматорами. Є невідомі цікаві письменники, котрих ще не публікують, також критики, котрі не друкуються. Але від факту непублікації вони не перестають бути добрими критиками чи авторами.
Про стіну я уже писала - ніхто не чекає жодного автора із розкритими обіймами. І ніхто не стане професійним письменником, не перейшовши аматорську стадію, тому публікувалась, публікуюсь і публікуватимусь на ГАКові :-) безкоштовно, бо свій результат воно дає. ГАК може стати якраз отим самим місцем, де обдарований початківець матиме шанс стати професійним письменником. Авторитет такого сайту зросте в рази, зрештою, тоді тут не вважатиме для себе встидним з"явитись Федюк, Забужко, Андрухович (глянути на підростаючих конкурентів або друзів - хто як сприймає:-))
Зрештою, гасло про рукопис і книжку не виглядатиме знущально :-) Альманахи - це класно, але ми ж розуміємо, про яку книжку йдеться :-)
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

До Наталі: Розумію вас, поважаю ваше бажання оплатити чиюсь працю, погоджуюсь, що від декількох замовлених рецензій ГАК на комерційну структуру не перетвориться. Але фішка в іншому. Що таке професійний письменник? Це той, хто заробляє письменницькою працею собі на хліб. Якщо хтось публікує свої твори на сайтах типу цього, він ні копійки за це не отримує. Тут всі аматори. Якщо вас влаштовує аматорський статус (мене, наприклад, влаштовує) і влаштовують аматорські ж рецензії, то проблем ніяких нема. І я не скажу за всіх, але за себе скажу: якщо до мене хтось звернеться з проханням прорецензувати якийсь твір, я це зроблю безкоштовно. Аби на здоров'я. Звичайно, думка Михайла Карпового важить незрівняно менше, ніж думка, скажімо, Тараса Федюка. Але останній на ГАК не ходить. Тобто, ГАК та інші сайти - це не те місце, де треба шукати професійних письменників і сподіватись на "професійні" рецензії.

До Ноель: Привіт :)) Схоже, тобі дуже кортить посперечатись. Так ти права. Звичайно, ніхто "справжньої" та "професійної" рецензії тут не дасть. Я з самого початку ілюзій на цей рахунок не мав, тому з цього приводу не печалюсь. Любительський сайт. Лю-би-тель-ський. Щодо "від рукопису до книжки", то в цьому пункті обіцянку, начебто, якось виконують. Я про альманахи. Вийшло вже два, щодо третього - його пообіцяли, але не видали. Мабуть, через кризу. Так чи інакше, я тут нікого не вигороджую, мене сайт влаштовує таким, який він є. Але я в "велику літературу" і не прагну. Якщо ж хтось бажає перейти до категорії профі, то йому треба перш за все забути про ГАК та інші інтернетні літ. ресурси. Треба шукати інших шляхів.

З найкращими,

© Михайло Карповий, 04-06-2009

Наталю, Ви краще маякніть мені на мило. Дарма Ви не залишаєте своїх контактів у профілі.

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

Знайшла контакт через знайомих. :)

© анонім (80.93.126.—), 04-06-2009

А, якщо не секрет, де Вам надали консультацію щодо Вашого, Ноель?
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

Є таке... Пхаєшся у якісь двері - стіна там... Думаєш: "Ну, бракує мені чогось! Видать, погано пишу. Але чого саме бракує?!" Хто зна"...
Ото лишень тепер починаю потрохи розуміти запліччя цієї кухні, намагаючись все ж постійно вдосконалювати своє письмо... Проте, стіна виглядає майже так само. Хай зійде ще кілька років самоосвіти і стукання чолом у мур, можливо, просунусь ще на крок. А мені, як ото слушно завважила Ноель, уже не двадцять п"ять... Я досить довго себе стримувала від писання, гадаю, що добре робила, бо раніше була не готова, хоч кортіло добряче. Але є у тому свій мінус - часу попереду все менше.
Ну то таке, роздуми вголос, мало кому потрібні :-)
Талановиті на ГАКу все ж є, їм не завадить отримати добротну розумну рецу і вони не пошкодують кількадесят гривень, щоб зберегти собі кількадесят місяців цуценячо-сліпого блукання у своїх недоліках. Бракує також отим обдарованим літературної агенції, та то хіба наступний крок, краще поки облишити, не ускладнювати.
З повагою,
Наталка

© Наталка Ліщинська, 04-06-2009

Нічого не дасть і мило в коментарі. І навіщо його писати в коментах, якщо воно є, напр., у моєму профілі?

Про «відмазки» я навіть і слухати не хочу. ГАК позиціонується в Укрнеті не просто як інет-дошка, на якій можна вивісити свої вірші. «Від рукопису до книжки», егеж… І що? Новачок реєструється, пише, пише… а потім виявляється, що справжню рецензію тобі ніхто не дасть, що ти нікому нах не впав. Мало того, виявляється, що ГАК – це кролятник, звідки хазяїн періодично бере найжирнішого кроля. Примітка: кролі ще й харчуються за свій рахунок…

Якщо вже про це розмова, то мушу сказати: я маю досвід перекладу книжок з підрядника ще з початку 2000-х. Книжок, не уривків! Це вже скоро десять років. Переклад на замовлення, багато фрілансерів цим заробляє на хліб. Чоловік робить підрядник, а я обробляю. Причому я ніколи не перекладала попсову літературу, жіночі романи і т. ін. Так само ми з чоловіком ніколи не згоджувалися на чорновий переклад («напівфабрикат» наш, а доробка чиясь).

Щодо тематики. Сценарії рекламних роликів та дубляжу. Книги та статті доволі різноманітної тематики (щоправда, окрім морської… ). Наприклад, книга про права людини, з французької початку 19 сторіччя, з цитатами латиною. Якщо додати перелік мов, з яких перекладаємо та наш доробок загалом, то буде на що подивитися…

І що ж я читаю в цій темі?


Цитата: «Тобто, я можу собі уявити архінаївного "потенційного письменника", який сподівається, що рецензії притягнуть, наче магнітом, видавця, але ніхто із топікстартерів під такий образ не канає. Думаю, це не той випадок.»


Ну, спасибі…

Між іншим, моє питання було не в тому, чи я можу… Я можу. І знаю межі своїх можливостей.

Моя проблема була: що мені вигідніше та спокійніше, шукати видавця чи публікувати свої переклади в інеті, не заморочуючись паперовим виданням, авторськими правами?

Я до останнього часу не публікувала на ГАКу забагато уривків, перекладених, напр., з англійської. Тільки уривок «Пророка» та «Місячного метелика». Бо мене свого часу налякали, мовляв, одне діло – любительський переклад вірша на конкурс, а інше: публікувати уривки прозових перекладів, ще й амбітних авторів… Але, як я бачу, переклади з польської спокійно публікуються.

До речі, нікому не спадало на думку, звідки взялися в моїх перекладах з англійської такі дитячі помилки? :) Це відомий рецепт притягування рецензій: залишати текстах якісь невеличкі вади, які не дуже шкодять тексту.


Ще цитата: «Стукайте, і вам відчинять. Ваше щастя в ваших руках.»


Тук-тук… І шо? А нічо. Вже півтора року минуло з моменту моєї реєстрації на ГАКу. А мені вже не двадцять, і навіть не двадцять п’ять. Я не можу стільки чекати.

Мені надали консультацію щодо моєї творчості взагалі. Доволі позитивну, з переліком проблем. Але не на ГАКу. На ГАКу мене б водили за салом ще років 3-4… як тепер водять пані Наталю та компанію, бо нада ж статисти на ГАК, для підтримання числа авторів та «посіщабєльності», а клони вже не спасають.

Щодо моїх подальших перекладів: їх можна буде нагуглити.

© Noelle Daath, 04-06-2009

Пане Михайле!
Ваша пропозиція моїй не суперечить. Так, можу звертатись до авторів із проханнями чи пропозиціями, іноді так і роблю. Однак, я поважаю чужу працю, вважаючи, що вона повинна оплачуватись. Мені особисто (багатьом іншим теж, Ви справедливо це помітили) доволі важко попрохати у когось помочі, не тому, що боюся, совісно людину напружувати. Іноді доводиться, коли бачу, що край, ніде подітись... Але чому не можу замовити рецензію? Дарма пан Жорж іронізує, мовляв нікому допомога не потрібна, мені вона дуже б знадобилась раніше (тепер також не завадить), коли ото самотужки навчалась два і пів року оволодіти якимись навичками та вміннями.
І ті, хто квилить: пробі, сайт перетвориться на комерційну структуру, рації не мають, бо кілька платних рец на пару тижнів лише допоможуть таким новачкам, як я, що взялися писати не в шухляду, для себе, просто так, а прагнуть зробити це своєю справою на наступні роки, скільки там Богом відпущено.
З повагою,
Наталка

© анонім (95.135.209.—), 04-06-2009

Мило не вказане, аська не вказана... відмазки це все. Оксана правильно написала. До написаного нею можу додати, що координати людини можна знайти в пошуковику. Зрештою, адміни сайту знають всі наші ел. адреси - можна звернутись до них. Було б бажання.
Джорже: я так не вважаю. Тобто, я можу собі уявити архінаївного "потенційного письменника", який сподівається, що рецензії притягнуть, наче магнітом, видавця, але ніхто із топікстартерів під такий образ не канає. Думаю, це не той випадок.

© Михайло Карповий, 04-06-2009

якщо не відкрите мило, то можна написати своє мило у коментарі під його твором і познайомитися за кадром ;)

О.Я., sevama

© анонім (93.72.178.—), 04-06-2009

пане Михайло, не переймайтесь ....
бо потенційних посьменників ( ? ) не цікавлять реци самі по собі (бо в душі кожен геній ) - а наявність великої кількості рецензій сприймається запорукою того, що автора помітять і зацінять міфічні ВИДАВЦІ -...а там....ОГО_ГО-ГО...
=====
...кому насправді потрібні поради...
я таких не зустрічав...

© George, 04-06-2009

"... Якби ж то ще у всіх авторів було відкрите мило в профілі... а то - ні мила, ні аськи..."

+1

© анонім (91.124.56.—), 03-06-2009

... Якби ж то ще у всіх авторів було відкрите мило в профілі... а то - ні мила, ні аськи...

© анонім (80.93.126.—), 03-06-2009

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72828722000122 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Новинка від Братів Капранових — “Паперові солдати”
До свого 52 дня народження, Брати Капранови підготували для своїх читачів яскравий подарунок — історичний …
Конкурс оповідань “Open World”
Літературний конкурс “Open World“ (1 травня 2019 – 1 листопада 2019) Шановні друзі! …
Книжковий арсенал 2019
Шановні друзі! Нагадуємо Вам, що зовсім скоро, розпочнеться один з найбільших літературних фестивалів …
Мовна та візуальна стихія українськості. “Енеїда”Івана Котляревського у відображенні ілюстрацій Оксани Тернавської
Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі розмову із доктором філософських наук, професором кафедри української …