Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50998
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Дитячі книжки - це просто добрі дорослі книжки

(Рецензія на твір: Дикобраз, поденки та скорпіон., автор: П.Домаха)

© Галина Михайловська, 16-05-2009
....Так казав мій батько, не дозволяючи мені читати увесь мотлох, що його купувала для мене мама в спеціальних магазинах дитячої книжки - були такі у нашій колишній країні. Він натомість давав мені дорослі, але дуже добрі книжки - ото і була в його уявленні дитяча література. І я його думку стала з часом поділяти. Це я веду до того, пане Петре, що Ваші казки, звісно ж, казки для дорослих. Але дуже добрі. Тому вони можуть бути і казками для дітей. Ви написали "для школярів" _ тут точно не скажу. Дитина сама по собі, як окрема особистість, вже має в собі все, що буде з нею протягом усього її життя. Але є якась - божевільна? темна? сліпа? - смуга, коли дитина-школяр, дитина-підліток не чує себе, не чує Божого світу навколо себе, а чує тільки компанію приятелів, які теж перебувають в такому ж божевіоьному стані. Отож, що вони стануть читати, що їм сподобається, що вони взагалі здатні зрозуміти - хтозна... Але це минає, і всі вони колись повернуться до самих себе, а отже й до такої літератури, як ваші чудові казки.
Що подобається особисто мені? - Про мову не буду, вона чудова і в оповіданнях, і в казках. В казках мені подобається коло персонажів. Казки про речі рідко бувають вдалими (хоча, не знаю - може, у Вас і такі є?), бо автор зазвичай вигадує для речей непритаманні тим риси характеру, а отже змушує їх поводитися нелогічно. Тварини - річ інша. Я і Вашим єнотам повірила. І лиса впізнала.
Ця казка ще більш поетична. Танок скорпіонів мене так розчулив, що мені стало дуже шкода скорпіона. Хоча це одна з небагатьох істот, яких я дуже боялася. коли бачила десь на стіні будинку. Може, зараз і не стала б боятися, після того як у Дарелла прочитала про маму-скорпіоніху. Ваш скорпіон теж поетичний, хоч і зловісний. А про танок поденок вже й не кажу - це поезія в прозі. І чудове закінчення. Не знала, що дикобрази знаходять один одного по звуку голочок. Якщо це й вигадка, то така чудова, що саме так і тільки так і мало б бути...
Вже видно, що вимальовується цикл казок. Бажаю успіхів. А собі, як читачеві, колись купити книжечку з усією чудовою компанією Ваших казкових персонажів.
Щиро, Галина М.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.862380027771 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …