Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Рецензії

День, коли Земля зупинилась

(Рецензія на твір: День, коли Земля зупинилась, автор: Костенко Олександр)

© valeralubitkino (194.44.160.—), 22-12-2008


Металева сарана прилетіла, сіла, багато чого з’їла, але далі вже не полетіла. От короткий зміст нового голлівудського блокбастеру з прибульцями.



Звичайно, це маленьке перебільшення, однак сутність при бажанні можна звести і до цього. Хоч це й римейк класики наукової фантастики, з глибоким змістом цього разу, фактично, не склалося. Принаймні такого, який би прозвучав переконливо і не банально. Якусь аргументацію можна почути лише в одній – найкращій у фільмі – сцені, де з’являється Джон Кліз і вказує прибульцю на логіку, якої той не врахував. Проте чи зрозуміє людство, чого від нього хочуть, чи хоча б спробує змінитись? Таке враження, що найменший натяк на відповідь авторів не цікавив. Ні, звичайно ж, не треба довгої фінальної промови з вуст якогось прогресивного політика або кадрів, де всі люди, взявшись за руки, йдуть на зустріч світанку, але хоч якось окреслити перспективу можна було б. Без цього вийшло зовсім безпросвітно. Людство у стрічці представляють суворі урядові тітки, безжалісні й безпорадні військові і темношкірі павліки морозові – комплект не дуже привабливий, можна було і не рятувати.



Тому й виходить, що сутність звелася до одного великого спецефекту, на якому побудовано всі видовищні сцени останньої третини фільму (у перших двох третинах цих сцен не так вже й багато). Спосіб винищення людства обрано дійсно досить оригінальний і такий, якому дуже важко протидіяти. Ловиш себе на думці, що хочеться побачити ще більше наслідків діяльності “сарани”, бо це найцікавіший елемент картини – показник досить сумний. Доля людства – такого, яким воно є у фільмі – цікавить набагато менше, бо все одно ж врятують, не випадково прислали доброго Нео, а не Тіма Рота чи Крістофера Вокена, скажімо.

А таки дійсно часом хочеться, щоб з тарілки вийшов інший актор – хтось більш живий і, якщо відверто, більш обдарований – можливо, Едвард Нортон чи інший лицедій такого калібру. Клаату має виглядати відчуженим, чужим, однак у Рівза за відчуженістю вся духовна еволюція інопланетного гостя, яка, власне, і повинна бути змістом фільму, втрачається або ховається настільки глибоко, що її і не розгледиш.



Підсумок: місцями видовищна, місцями напружена стрічка, яка мабуть, у прокаті щось-таки збере, проте до звання розумного блокбастера не дотягує, а саме це намагались зробити автори.
взято звідси http://kinoblog.com/2008/12/16/day-earth-stood-still/#more-2402
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.47400593757629 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …