Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: ..., автор: Максим Кідрук)

© Петро Муравій, 08-12-2008
Максе, я цю твою частину ще не дочитав. Але оті твої слова, що так сподобалися відьмі, стоять дисонансом у творі. Читач читає твір, написаний від першої особи. Хоч не хоч, але у якійсь мірі відбувається отожнення читача з цим "я" головного героя. Я із задоволенням мандрую разом з тобою твоєю Мексикою, з інтересом слухаю твої розмірковування, розважання і асоціації, сиптатизую твоїй романтичній особі в твоїх мандрах. Коли РАЗ! БАХ! Ти різко перериваєш свою розповідь і вставляєш до неї оце чужорідне тіло, як ножа в тіло моє, і чесно, по-піонерськи (та ти не був піонером - ото ще одне лихо), присягаєшся, що зараз ти будеш говорити правду, і тільки правду. Ну знаєш!!! То ти до цього моменту міг спокійно й безсовісно брехати? А я з таким задоволенням тебе вичитував, мандрував разом з тобою МЕКСИКОЮ. Я і в Мексиці! Уявіть собі, людоньки, щоб я побував у Мексиці. Це просто ульот!!! Коли це БАХ!!! Виявляється, що я побував у Мексиці не більше, як разом з одним відомим бароном літав верхи на гарматному ядрі. Та Кідрук це все просто висмоктав із пальця, так само, як вигадав і те, що вчиться у Швеції. Сидить собі зараз на задньому сидінні своєї іномарки у Києві, а поряд з ним його жінка з великими грудьми.
Ой, Максиме, пиши, звичайно, що хочеш, як про те, де ти був, так і про те, де тебе й близько не було. Але оця твоя зайва присяга, на мою думку, є дуже недоречною і добряче збиває читача. Якщо ти хочеш написати гарний твір, якщо у тебе, зрештою, виходить гарний твір, то читач, апріорі, сприймає його, як цілісну картину. А ці сторонні предемети, зайве запевнення в правдивості не тільки не потрібне, воно і збиває, і дратує. Просто вилучи його, і спокійно собі розповідай далі про твоє "успішне голосування" на мексиканській дорозі. І все буде і добре, і краще як було.
Вважай, захистити тебе від відьми не зможу. У мене немає ні загранпаспорта, ні грошей на поїздку до Стокгольма. А вона на мітлі безплатно літає, і прикордонники з митниками у неї документи не перевіряють.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76306295394897 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …