Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Ой вей!

(Рецензія на твір: ***, автор: Noelle Daath)

© Петро Муравій, 16-11-2008
"Кохайтесь, чорнобриві, та не з москалями,
Бо москалі - чужі люди, зроблять лихо з вами."
Це не я писав. Це не мої слова.

Цьому сайту таки пороблено. Наслано!!! Треба терміново починати обряд з вигнання злого духа! інакше будуть нам усім "кронти."
Та будьте трохи спокійнішими усі разом. Усі!!! Ну почнемо з Ноель, продовжимо Кокою Черкаським, і прочая, прочая, прочая.
Пані й панове! Не придирайтеся до слів. Адже ніхто не говорить стерильною мовою: у всіх якісь свої, притаманні їм особисто вирази. НЕ ТРЕБА ШУКАТИ КСЕНОФОБІЮ ТАМ, ДЕ ЇЇ НЕМАЄ. До речі, а що це таке? - ксенофобія.
Як кому дуже хочеться знайти ксенофобію, то знайте, що я перший ксенофоб тут. В українському клерикальному жаргоні слово "москалі" вживається. Пані Ольга Мігель вжила слово "москалі" відповідно до українського політико-громадського жаргону.
Ситуація у нас зараз якась комічна, і трагічна, і безглузда. Та не має, за що сперечатися. Краще б вам усі було змовчати.
Тепер перейдемо до тлумачення жаргонних слів. Почнемо зі слова з клерикального жаргону. Власне, як виникає жаргон? Для чого він взагалі існує? І чи це однозначно погано? Жаргон часто виникає у певних суспільних чи професійних, чи якихось інших групах. Часто він утворюється для спрощення мови, полегшення спілкування. Слово "москалі" в українському клерикальному жаргоні вживається для позначення філії Московського патріархату, яка офіційно називається Украинской православной церковью, а також для позначення її духівництва, активістів, вірних, братчиків тощо. При цьому під це слово підпадає доволі велика кількість українців, які родом із західної України, які доволі часто служать священиками у вище зазначеній конфесії у центральній, південній та східній Україні, а також на Волині, Буковині, Закарпатті, Поліссі. Це все у нас називається одним збірним словом "москалі".
В українському громадсько-політичному жаргоні слово "москалі" має інше значення, як у жаргоні клерикальному. У гпж словом "москалі" позначаються всі ворожі Україні, українській культурі, українській мові, українській ідеї, українській історії сили, а також можуть позначатися просто байдужі до всього українського елементи, які, зазвичай, розмовляють російською мовою або, навіть, суржиком. Насправді, ніхто з нас не знає, якої саме національності нова авторка, довкола творів якої закипає вже ось нова буря. Вона вповні може виявитися як українкою, так і єврейкою, білорускою і прочая... Не виключено, що вона може бути й росіянкою.
Пані Ольга Мігель зовсім не мала на увазі учиняти на сайті етнічну чистку - це й козі зрозуміло ( Прошу мене вибачити за калькування москальського фразеологізму. Відповідного українського одразу не підберу).
Для порівняння можете згадати ще одне жаргонне слово з українського гпж - "ковбаса". Це слово до улюбленого нами жаргону ввів один донецький шахтар при посередництві тодішнього президента великої країни Михайла Сергійовича Горбачова. Тепер прошу всіх наявних на сайті "ковбасників" підняти праву руку. Після цього прошу у відгуку на мою рецензію відгукнутися усіх "ковбасників" для того, щоб ми могли створити реєстр "ковбасників". Цей реєстр можна буде подати на реєстрацію адміністрації сайту. Можливо, термін "ковбасник" буде додаватися до підпису автора, подібно до того, як зараз додаються такі терміни, як "маестро", "добрий критик", "історик", "гуру".
Пані Ноель, звичайно, даремно показала свою експансивність. Ну подобається вам, пані Ноель, ще один сайт. Ну хто Вам заважає з"явитися ще й на ньому. Вперед.
Але тут з"являється термін гадючник. Мене він не зачепив аніскілечки. Після того того, що я начитався на сайті на свою адресу зовсім недавно... Та й до того, я знав, хто я є, і коли мене застерігають, наприклад, від зараження якоюсь хворобою, я доволі часто відповідаю так: "Зараза до зарази не пристає." Одним словом, я зараза. Ще й така, яка може являти небеспеку і для гадючника.
Вибачте, пані, панни й панове! Мені здається, що не треба на Неліну експансивність реагувати контрекспансивністю. Буря згасне сама собою, якщо її припинити підтримувати. Та нехай буде гречка, тобто гадючник. Через кілька днів це звернення відійде з головної сторінки і мир вам усім. Ноель у тому числі.
Саме головне, розслабтеся, дихайте глибше. Встаньте зі стільця, зробіть глибокий вдих. При цьому підніміть руки догори. Тепер опустіть руки якомога нижче, спробуйте дістати підлоги - видих. Повторіть вправу знову. Вдих... Видих... Повторіть десять разів. Скінчили? Тепер обіпріться руками об підлогу, ноги й тулуб витягніть вздовж підлоги. Авторам віджатися від підлоги не менше 20-ти разів, авторкам не менше 10-ти. Ну, пані Ноель, для того. щоб вигнати ще злого матюкливого духа зі своєї клавіатури, раджу також додатково віднести клавіатуру на сеанс до баби-шептухи і виконати чоловічу норму виджимання. Починаймо!!!
Якщо всі автори й авторки пророблять такі дії, злого духа на сайті не буде.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75123691558838 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …