Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: -, автор: Olvia)

© Олесь Барліг, 11-11-2008
тiльки сьогоднi вранцi писав вiдгук на цю збiрку:

"Як сказано у передмові до збірки "Молода перлина", ця книжка репрезентує міській конкурс заснований комітетом у справах сім’ї та молоді Запорізької міськради. Видання це доволі строкате на авторів. Є тут відверто прості і банальні твори, є й ті, що активно схиляються до творчого експерименту. Є автори, про яких, як поетів, вже давно не чутно, але вірші їхні написані ще Бог зна коли є, а значить – можна друкувати. Разом з ними є такі, що тільки останнім часом заявили про себе як про перспективних літераторів. Трохи відлякує своєю претензійністю назва збірки "Молода перлина", від якої тхне савдепівським душком й одразу ж стає зрозумілим, що назву вигадувала не молодь. Також деякий читацьких острах створює нав’язлива патріотичність певних творів, така собі - "коньюктурна шароварщіна". В зв’язку з цим розумієш, що стара добра традиція "совєтов" нікуди не зникла. Бо якщо раніше писали вірші “во славу партії”, то тепер про "неньку-Україну" (письменник Отар Довженко (між іншим, родом з Запоріжжя), навіть, вигадав для цього спеціальний термін - "ненькання"). Зрештою ні для кого не секрет, що колишні найсумлінніші комуністи, тепер найщиріші націоналісти. Але якщо облишити умовну "замовність" таких текстів цих авторів розумієш. Писати ці твори дуже легко не читавши якісної літератури і не бачачи в житті нічого путнього. Саме крізь призму порожньої голови і з’являється оця надривно-патетична "батьківщінність".
Прикро і те, що подібні конкурси не відображають справжньої молодої літератури міста. Адже невідомих нікому авторів, що пишуть ЗАРАЗ у нас сотні, а з цих сотень, упевнений, знайдеться з десяток дійсно вартих громадської уваги. А їх, якраз, у збірці мінімум. Причиною цьому недостатня зацікавленість організаторів конкурсу у потужній інформаційній політиці, на яку, між іншим, не обов’язково витрачати фантастично великі кошти".

стосовно Сани... її прiзвище "Праєдгарденссон".
I питання до авторки вiдгука: скажiть, будь ласка, своїми словами не зазираючи до книжок чи Вiкiпедiї - що таке постмодернiзм?
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71722888946533 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …