Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51056
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Партія регіотів

(Рецензія на твір: ВІтер. Роздуми над Голодомором 32-33 років, автор: Оксана Жила)

© Чаварга (194.42.202.—), 16-10-2008
///...сумний, блідий Микитка, який наче охороняв тишу та спокій маленьких братика, сестрички та батьків. ///

-Маленьких батьків ніби не буває. Треба виправити.

Тема голодомору актуальна і сьогодні. Він і тепер продовжується, тільки іншими методами. Досить дивно, що Західну Україну тема голодомору болить в тисячі тисяч разів більше, ніж недалеких ще нащадків (власне, дітей і внуків) тих, хто переніс на собі жахіття голодоморів, або близькі родиичі, чи просто співплемінники тих, хто не пережив ту біду. Хто, здавалося б, першим повинен волати про злочини голодомору? Очевидно, українці Центральної частини, Сходу, Півдня!!! А хто сьогодні голосує за партію регіотів і за другу державну мову? - нащадки тих, чиї кості сьогодні волають з-під землі... А може все так і повинно бути, може, українцям Земля України дісталася від Бога помилково, якщо на 18-й рік незалежності брати Клички не освоїли мови своїх предків (англійську і німецьку освоїли!!!), якщо футболіст Шевченко не може звязати двох слів мовою своїх власних живих ще батьків, і т.д. ? Всі сьогодні кричать, що Шевченко - гордість України, а насправді це величезна ганьба з татуїровкою, татуїровкою, як символом тупості.

Чому в Донецьку, чи Харкові українські патріоти не виведуть сьогодні автохтонів на демонстрацію проти двуязичія? Бояться? Кого? Вони ж нащадки безстрашних козаків! Всім прихильникам двоязичія треба на кожному кроці нагадувати, що вони ходять по землі, в яку загнано голодомором понад 10 мільйонів українців, і що майже всі заморені були україномовними. Чому сьогодні східні патріоти не вийдуть на вулиці з лозунгами "Кому треба двоязичія - чемодан, вокзал, батьківщина ваших предків!! Зробіть там українську мову другою державною, а ми подивимось, що з того вийде!"

Всі зайди на українській землі мають знати, що вони живуть на цій землі за рахунок заморених голодом, що голодом морили цілеспрямовано, якраз для того, щоб на їх місце завезти цих самих зайд, а коли автохтони виявляться в меншості, можна провести референдум. Референдум можна провести, тільки хай в ньому зарахують голоси 10 000 000 заморених україномовних українців.

Сьогодні українською мовою не володіють два типи людей: розумово відсталі і антиукраїнці. Ні ті, ні ті, не мають права займати будь-яку державну посаду - одні як розумово відсталі, другі як антиукраїнський елемент. І що заважає нам реалізувати таки план? - правильно, манкурти і яничари.

///Ненависний Вітер, що дув десь зі сходу не спинявся. Це було ціле цунамі, що прийшло десь зі сходу, ім’я якому було Сталін.///

- Так то воно так, та не зовсім. Політика - не жіноча справа. Хтось хитро і заздалегідь валить все на Сталіна. А хто привів параноїка до влади, сподіваючись маніпулювати ним? хто стояв за його спиною, і маніпулював хворою людиною нашіптуванням думки про українців, які хочуть розвалити імперію? про інтелігентів, яких треба або вигнати, або згноїти в сибірах? хто створив таку систему влади, при якій подібне було можливим? Уявіть собі дуже просту річ: в кінці 20-х до влади в іпостасі першої особи прийшов не Сталін, а Троцький, Свердлов, Зінов'єв, Каменєв, Каганович. Як у такому випадку організувати голодомор в Україні (і в Росії в регіонах з переважно українським населенням)? На кого можна буде звалити відповідальність перед історією, якщо шило все-таки коли-небудь вилізе із мішка?

Одним словом, політика - не ваша парафія, але ви можете спробувати продовжити свій твір, показати нам, як душі загиблих від голодомору не можуть покинути своїх зотлілих рештків доти, поки правда не встане, і як вони волають проти двоязичія як нечувано цинічного знущання з їх пам'яті.

Може ви тепер зрозуміли щось в погоді, тобто, звідки дують вітри?
З повагою.

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1621129512787 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …