Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

От і думайте.

(Рецензія на твір: Ні російській агресії на Кавказі!, автор: Володимир Вакуленко-К.)

© Кока Черкаський (212.58.185.—), 20-08-2008
Я кілька разів бував у Москві і жодного разу не був у Тбілісі.
Серед моїх знайомих та друзів - так вже склалося - дуже багато росіян, натомість жодного грузина чи південноосетинця.
Проте в усій цій історії я підсвідомо на боці Грузії.
Хоча я не люблю Саакашвілі, не люблю нашого Ющенка, але ще більше ( а може і не ще більше, а так само) не люблю Путіна і Мєдвєдєва.

Я не знаю, чому, але я на боці Грузії. Точніше, я знаю чому. Причина банальна і проста: захист конституційного ладу, територіальної цілісності грузинської держави.

На жаль, у процесі встановлення грузинського суверенітету над територією невизнаної Південно-Осетинської республіки були людські жертви. Сумую з цього приводу і висловлюю співчуття рідним та близьким загиблих.

Проте коли з проросійських джерел лунають репліки про моральну відповідальність тої чи іншої сторони конфлікту, я би хотів зауважити, а чи має моральне право Росія взагалі тут тявкати про чиюсь моральну відповідальність після того, що вони накоїли і продовжують коїти в Чечні.

Ситуація аналогічна на 100%. Росія захищає свій суверенітет і територіальну цілісність в Чечні, Грузія робить абсолютно те ж саме в Південній Осетії. Нехай хтось спробує довести, що це не так.

Росія тут скористалася правилом "през шаблю маю право". І все.

Більше того, я маю деякі підозри, що тут не обійшлося без великої політики і певних провокацій. Поки українські політики за народні гроші дерибанять між собою народні береги Дніпра, чорноморські та азовські пляжі, карпатські полонини і тому подібне, російські політики з великої дороги не сплять і влаштовують міжнародні комбінації-провокації.

Я гадаю, що десь якимось чином росіяни дали знати американцям, що вони не будуть мати нічого проти, якщо Саакашвілі наведе залізною рукою порядок в Південній Осетії і відновить суверенітет Грузії над південноосетинськими територіями.

Я не вірю, що американці настільки дурні, щоб вони дали Саакашвілі "зелене світло" без того, щоб якимсоь чином узгодити ці кроки із Росією.

Десь у світі, в якомусь невеличкому кафе, може десь на краю світу, а може і не на краю світу, а в Австрії чи в Швейцарії на якомусь гірськолижному курорті, а може і не в Австрії, а десь у Трускавці зустрілися два засекречені резиденти, один - російський, інший - американський, і за "рюмкою чаю" домовилися про те, як вирішити південноосетинську проблему. А домовившись, кожен зателефонував нагору у свою "кантору" і доповів, що справу зроблено.

Саакашвілі закуповує у нас купу зброї і переходить Рубікон, передбачаючи швидкий південноосетинський бліцкріг.

Але тут Росія "нічтоже сумяшеся" заявляя про геноцид, вводить у конфлікт власні військові сили і тому подібна фігня.

Саакашвілі в нєдоумєнії. Американці в нєдоумєнії. Як же ж так? Про все ж було домовлено??? Телефонують на мобілу Путіну, але приємний жіночий голос повідомляє їм, що "абонент поза зоною".

Одні росіяни в доумєнії. Нарешті, нарешті російські платники податків побачать, що російські солдати вміють не лише мочити в сортирі беззахисних чеченських жінок, дітей та стариків, але й навіть можуть повоювати із страшними грузинськими до зубів озброєними українськими "калашами" агресорами.

Тим часом, російського засекреченого резидента, котрий випивав рюмку чаю разом із американським резидентом, знаходять мертвим. Гостра серцева недостатність. Таке інколи трапляється, а що ви хотіли: екологія.

Таким чином Росія отримує карт-бланш на які завгодно військові дії, і не лише дії у відповідь, але й на превентивні. Тобто на упереджуючі бомбові удари і тому подібну каку. Але оскільки кожному російському алкоголіку відомо, що за кожним стовпом в Україні ховаєьтся ворог Росії чи щонайменше бандерівець, то тепер ми також не можемо почувати себе у безпеці. У будь-кий момент Росія може вирішити, що слід нанести превентивний бомбовий точковий удар по тих населених пунктах України, коло яких знаходяться склади боєприпасів. Бо ці боєприпаси можуть потрапити до рук Саакашвілі. А таких складів в Україні щось коло двухсот. От і думайте.

Кока Черкаський
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.8760919570923 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …