Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2698
Творів: 51497
Рецензій: 95970

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Ну от

(Рецензія на твір: Сині слони, автор: Juliia)

© Мандрівний Е, 01-06-2024
Я ж казав.
Дуже класні герої, характерні. Сімейні обставини героїні (ненайоригінальніші, як для літератури, але не значить погані чи неправильні) подані дуже художньо, образно. Чи не кожен блок тексту мені дуже подобається.
Проте є проблема: текст скидається не на оповідання, а на шматочок роману. Тож, якщо це так, то моя подальша критика втрачає в цінності.
По суті відсутній сюжет. Тобто події є: героїня йде до Гарика, потім приходять друзі, вони розважаються і т. п., але ці події ні до чого не призводять. Протягом всього твору все, герої та їх обставини, лишається однаковим. Немає ніяких змін, трансформацій, хоча б побіжних, формальних, хоча б у мисленні героїні та в її сприйнятті світу. Причому конфлікт у тексті є, їх я нарахував принаймні три. Але вся боротьба героїні з ними зводиться до запитання: «Ти б дозволив мені залишитись жити в тебе?». Питання, яке виникає ближче до кінця, коли більшість подій вже відбулася. Якби Ви, наприклад (тільки наприклад), поставили його на початку, а потім ненав’язливо, різними способами поверталися до нього впродовж тексту, то з’явився і б сюжет, і композиція була б ціліснішою, логічно виправданішою.
Ви талановито і ємко розкриваєте героїв через описи та діалоги. Тільки от навіщо Ви це робите в тексті не настає. Тому він і схожий на шматочок роману, а не на самостійний твір.
Можна звичайно давити на самі емоції, але, на мій погляд, це неправильно. Тут, до речі, виникає маленька суперечність. Бо, якщо читачки мають впізнати в героїні себе, а в оповіданні -- жизу, то Гарику не потрібно аж так уміти слухати. Бо бажання розв'язати житлове питання та вийти заміж це, як не крути, налаштування за замовчуванням.
Маски (в африканському стилі чи у стилі Франца Мессершмідта?)))), танець і напівоголеність Фані мають, як на мене, певний зв'язок. Я чекав, що герої надягнуть їх і почнуть танцювати напівоголеними навколо світової осі, представленої матрацом, котом і вікном у даху. (Цікаво, що героїня відмовляється.)
За метасюжетом оповідання синього слона для героїні Гарик мав би вирізьбити, адже він різьбяр. А потім піти…
… чи краще лишитися!
Купіть слона!

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.028785943984985 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати