Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2687
Творів: 51084
Рецензій: 95803

Наша кнопка

Код:



Рецензії

I Looked Away (не у поросячий вереск --- уже добре)

(Рецензія на твір: ххх, автор: Natalka Myshkevych)

© Deep фрайєр (109.86.8.—), 10-02-2024
У діалогах порушено логіку.
«Єхидне» запитання: «а що ж ми тоді (в такому разі) обідати будем?» не стикується як протиставлення з «до(!) обіду не повертатися». Логічним було б: «а хто нам той обід приготує (якщо всі розійшлися по завданнях)?» або «а як же ленч (чи обід, якби Карл наказав не повертатися до самої вечері)?».
Далі, «Накупить ото повний холодильник – а коли ж це все їсти, як він в офісі цілими днями?» не стикується з «Хороший господар. Економний, нічого в нього не пропадає». Особливо зі словом «економний». Краще підходить «щедрий».
Далі, те, що Маша переводить тему на жінок, означає, що вона вже схвалює Ігоря і відповідно зацікавлена у ньому як у партії для Емілі. Тому те, що якась дівчина приїжджала, але так і поїхала, повинно бути ГАРНОЮ новиною! Бо, якби у них все склалося, не було б про що вести мову!
Те ж, як зображено інфантилізм Ігоря, геть неприйнятно! Порядні, роботящі чоловіки не мають і не упадають за кожною зустрічною спідницею! А коли хтось відверто нав’язується і приперся до тебе додому без запрошення, сидіти в гаджеті --- це ще дуже «ввічливий» спосіб відправити лісом. От якби вони свідомо з’їхалися з дівчиною й почали жити разом, але згодом Ігор став приділяти лептопу помітно більше часу, ніж їй, і через це дівчина від нього пішла б, тоді інша справа.
Далі виникає плутанина з дітьми. Коли я прочитав, що «дівчина посиділа трохи, побавилась з малюками», то подумав, що то її малюки. В такому випадку поведінку Ігоря можна зрозуміти ще більше. У «Нащо нам жінки з дітьми («жінки з дітьми» читається злитно і знову здається, що то були малюки дівчини)? Ніколи спокою діткам не буде» людські діти змішуються з їжаковими, і важко збагнути що до чого. Та й в Емілі дітей наче поки немає. Для того, аби чіткіше виразити думку Ларсенів щодо людських дітей, гадаю, варто виправити зазначене й додати якусь негативну конотацію в «побавилася із малюками», бо «побавилася із малюками» звучить дуже мило.
Далі, «Нащо нам жінки з дітьми? Ніколи спокою діткам не буде. Та й продуктами ніхто вже не поділиться. Хай так і живе, як живеться!» не стикується із «Останню фразу Маша не дочула. Вона хутко набирала повідомлення у вайбері: «Ларсенів викреслюю. Спостереження зняти!»». Складається враження, що ціль Маші не знайти чоловіка для Емілі (знову ж, те, що якась дівчина приїжджала, але так і поїхала, повинно бути ГАРНОЮ новиною!), а вдовольнити забаганки їжачків!
Тепер щодо способу оповіді та сюжету цієї серії. Для першого разу розмова з сусідами цілком згодиться, але, знаючи попередні Ваші тексти, хочу попросити надалі показувати женихів безпосередньо, а не розповідати про них у вкладених кумівських байках. Хотілося б бачити товар обличчям!
Також хочу застерегти від суцільного негативу. Було б сумно читати, що всі женихи просто жалюгідні й нікудишні. Тим паче якщо негатив засновано на поверхневих, неадекватних стереотипах старшого покоління стосовно молодшого, тобто як у випадку з дівчиною та лептопом. Замість кумівських зарозумілих скарг, гадаю, цікавішими будуть дії тварин щодо романтизації та надання, скажімо, художньо-гуманістичної цінності життю потенційних закоханих. Тобто у випадку з Ігорем, гадаю, краще було б не таврувати його тавром безнадійного «трудоголіка», а по-діснеївськи допомогти йому через тваринок поглянути на життя з іншого боку, зайти такі його принади, що хоча б у чомусь перетворили його на кращу людину. (Та й на Емілі за класикою варто було б згодом трохи повпливати.) Причиною ж продовження серіалу я зробив би не непідходящість женихів, а якийсь добрий сюжетний твіст. Наприклад, замість Емілі, Ігор зійшовся із дівчиною, що приїжджала, або взагалі перекваліфікувався на художника та майнув на Таїті.
Словом, замість негативу --- позитив, замість кумівських скарг --- сюжетно цікаві дії.

Щодо дітей і тому подібного біда не велика і легко виправна. Мапа і рішучий підхід Карла саме те, що потрібно! А оповідання дуже приємне як текст.Нарешті женихи!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.56116390228271 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …