Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Ми звичайні (частина 1), автор: Вікторія Штепура)

© Уляна Янко, 12-07-2019
Максим переживає, що Ваш твір не помітять, тож теж напишу кілька слів)).

всім кажу що я не прозаїк, скажу це й тут, щоб мій відгук не сприймався як рецензія фахівця, а лише як суб*єктивна думка читачки :)

плюси:
гарно збудований сюжет, цікаві герої, гарно описаний антураж: локації, деталі цих локацій. на відміну від попереднього рецензента мені якраз дуже сподобалася динаміка твору, люблю динамічні твори, якщо це не есеї, рефрексії чи мемуари.

мінуси: подекуди трапляються надто розлогі пояснення. наприклад пояснення, що стається після значної крововтрати. думаю, що дорослий читач це і сам знає, якщо ні, то все одно пояснювати, що це від крововтрати не потрібно, навіщо воно йому, він і так вірить, що при пораненнях така поведінка типова, адже не раз бачив подібні сцени у фільмах. лікнеп доречний в творах для дітей, тут, на мою думку, ні.
далі. погоджуюся з Максимом, Богдан, як на підлітка, надто спостережливий, це до сцени опису злочинця.. не відкидаю кмітливість, але у малого був певної міри шок від побаченого, прочитується з тексту. людина в шоці ( навіть художник), а ще коли на її очах стресові події відбуваються дуже динамічно, не розглядає людей, її розум зосереджений на діях і миттєвій, часто механічній чи спонтанній готовності реагувати або, навпаки, ціпеніє і не в стані діяти.. в стані шоку чи сильного потрясіння людина фіксує деталі лише підсвідомо і вибірково. може запам*ятати лише якісь особливості зовнішності, якісь окремі дії чи руки, окремі запахи , або ж загальні риси. от те, що Богдан запам*ятав про типаж нападника і що в нього отримані від побоїв садна, Ви доречно зауважили, це плюс. .
якщо все-таки хочете залишити в тексті зорову пам*ять" Богданчика, то телефонну розмову з татом я б підредагувала, мені в ній стан хлопчика прочитується як крайній вираз потрясіння. я розумію, що героя можна наділити особливостями, відмінними від звичайних середньостатистичних людей, але я так зрозуміла, що жанр твору реалізм, а не фентезі чи містика. ще можна вступній частині розказати як згадку якісь епізоди , що засвідчити б унікальність малого, щоб якось вплети цю унікальність в подальшу канву розповіді і вона б не вибивалася. хоч я б все-таки зробила з нього звичайного хлопця, типового для жанру.

хотіла, щоб так само рецензували мої твори, і ще прискіпливіше. правда краще щоб це робив автор, який сам класно пише)). і не кажіть, от я хитра нахаба, розкатала губу, а сама критикую, не вміючи класно писати)). але маю виправдання -- вище чесно попередила , що це лише суб*єктивна думка читачки, тож так і варто її сприймати :)
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88686800003052 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури
Реклама: Винница все новости новости в виннице.

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …