Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51046
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: СФЕРА, автор: Алла Марковська)

© Inra Urum (93.171.130.—), 26-05-2019
Надлишки і незрозуміле, це те, чого забагато у тих ваших текстах, що я читав. Перше легко поправне, з другим важче – воно не те щоб не правильне, але якось так і не вписується в текст, не дає йому набрати цілісної форми.

Для прикладу візьмем перший же уступ:
Стара космічна баржа під час перельоту на надсвітовій швидкості космічним простором здригалася всім своїм іржавим корпусом і гуркотала.
Ларне увімкнув навігаційний пристрій, вмонтований у прозору кришталеву кульку, нанизану у маленький браслет. Навігатор відслідковував курс старої баржі і передавав дані Джареку.


Я би навіть не писав що баржа космічна, далі за текстом і так космос з усіх боків, але гаразд, ідем далі " Стара космічна баржа під час під час перельоту на надсвітовій швидкості космічним простором" – а яким ще простором могла летіти космічна баржа, і чим крім простору вона могла летіти? Далі: " Ларне увімкнув навігаційний пристрій, вмонтований у прозору кришталеву кульку, нанизану у маленький браслет" – хіба кришталева кулька не прозора за умовчанням? І наврядчи слово "нанизаний" аж так підходить для означення предметів у кількості один, можна було просто зазначити " кришталева кулька на маленькому браслеті" – навряд чи "нанизаність "кульки є аж таким важливим для сюжету тех моментом.

Далі: Навігатор відслідковував курс старої баржі і передавав дані Джареку" у реченні повідомляється, що навігатор виконував.. функції навігатора. Це і є моменти неохайності і надлишковості.

З другим пунктом набагато важче, він теж тут присутній – ні хто такий Ларне, за великим рахунком, так щоб, прочитавши твір, ця людина чи істота якось відбилась у мене в пам'яті, ні хто такий Джарек, так і не стане ясно. І тут першим напрошується варіант, що автор пише в стилі таких собі марсіанських хронік, коли перед читачем постають незрозумілі, абсолютно неземні, чи позачасові і саме тим цікаві тексти, але от тут саме чогось і не вистачає, аутентичними інопланетними хроніками тексти так і не стають. І в чому саме полягає розрахунок на такі речі, як наперед читачу невідомі одиниці виміру, які то раптом вигулькують, то так само (коли треба ввімкнути якесь силове поле) зникають абощо, незрозуміло. Тобто кожний раз маємо цікавий складний текст, який під кінець нікуди не приводить.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.158586025238 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …