Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

П'ять нарядів поза чергою

(Рецензія на твір: Другим небом Частина1., автор: Інра Урум)

© Sholar, 30-09-2018
Як на мене, то звернув би увагу на деякі речі.
Перше.
Мені щось згадується, що армія наполовину складалася з команд. "Шикуйсь, струнко!". "До машини". "По місцям!". "На вогневий рубіж кроком...руш!(бігом - марш!". "Рядовий (прізвище) тридцять бойових патронів отримав!". "Рядовий (прізвище) стрільбу закінчив!". "Зброю до огляду!". І таке інше. Будь-який навчальний вихід відбуватиметься з такими вигуками офіцерів і сержантів. Ці команди намертво в'їдаються у пам'ять у будь-кого, хто був у армії. У бойовій обстановці, " на передку" - по іншому. Там все пох, там без команд все всі розуміють, однак тих, хто не пройшов "учєбку" на передок не відправляють. Може, варто трішки використати того армійського колориту у тексті?
Друге.
Розділити б текст на абзаци - було б вкрай корисно і гарно. Бо отакий "потік" вдало використовували хіба що М.Ф. Достоєвський, але у класика у тих гігантських абзацах і довжелезних на пів сторінки реченнях суцільна одна думка з усіма нюансами, а у вас - купа всього, короткі речення, і варто було б дати читачу паузу, можливість перевести подих і відділити думку від думки, дію від дії, а мухи від котлет.
Третє.
Я особисто після стрільб завжди ставав глухим (вата до одного місця, ми брали шестивольтові лампочки і вставляли у вуха - все одно, особливо коли поруч працює якась машина на кшталт бетеерівського КПВТ, або міномет). І запах порохового диму - на добу відбиває всі інші запахи.
Четверте.
Той, хто никає недопалки між бортом і тентом - нехароша людина і взагалі - г, тому що тентований "зілок" від "бичка" загоряється запросто, і може підсмажитися не лише одна курлива дупа, а й купа людей. Це "зальот" - п'ять нарядів поза чергою.
Отаке.
І ще дещо. Трішки є дисбалансу між початком і основною канвою тексту. Взято старт з "планетарного" масштабу; я, прочитавши перші речення вже хотів перелякатися, думаю, всьо, піпец, як мінімум космоопера чи бойова фантастика. Потім попустило, оказуєця, всього лише замальовка про "учєбку", враження від т.з. десятиденних військових зборів... Ні, це не оповідання. Нарис, замальовка, враження. Ну, то таке, так автор захотів. Що написано, те й прочитано.
А взагалі - нормально, як матеріал для майбутніх творів.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8343448638916 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …