Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Вересень, автор: Валентина Левченко)

© Інра Урум (194.28.4.—), 26-09-2018
Ви написали чудовий вірш, дуже образний, але маленькі неточності псують загальне враження. А саме: у вас «плете павук для Осені струну» – з формальної точки зору тут все правильно – зрозуміло, що павуки плетуть павутину і тонкі нитки павутини схожі на струни, але давно устояного порівняння в літературі «окремі павутинки – струни» немає, тому підсвідомо, уважно стежачи за розвитком лінії вашого вірша, очікуєш, що ось в якийсь нетривіальний спосіб згаданих струн торкнеться осінь чи щось осіннє, або ще в якийсь дивний спосіб вірш через це порівняння підніметься на новий щабель метафори. Але ж – ні, і зрозуміло чому, у вас образ струни є самодостатнім порівнянням, і можливо так воно і є, алея , як читач, на цьому місці трохи спіткнувся.
Іще одне – у вас айстри палають праведним вогнем, і чому палають саме праведним – незрозуміло, тобто це може бути, до прикладу, певною ознакою інтенсивности кольору «палання» айстр, але прикметник «праведним», не підкріплений в тексті жодними іншими маркерами, творить враження «праведного» саме як емоції, хоча незрозуміло по відношенню до чого ця емоція у вірші може бути, він бо цілком елегійний.
І нарешті фінальне «А жаль..», якщо я правильно розумію, воно стосується літа, що відходить, власне будь який читач це так зрозуміє, проте кидається в око те, як сам текст побудований: з небес лунає реквіємом за літом і теплом оте «кру», і подальше висловлення жалю відповідно стосується чи ж того, що це «кру» (дуже до речі у вас красиве) лунає, чи того, що лунає саме за літом і теплом, ну, або жаль, тому що лунає саме реквієм. В будь якому разі сенс рядків тьмариться неточністю.
Не знаю наскільки виправдані мої претензії до вірша, і певен - навіть якщо наведені зауваження слушні, ваш «Вересень» все рівно маленька перлина цього сайту.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.53199791908264 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …