Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95760

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: “Садок Вишневий” 4D, автор: Волод Йович)

© Ego manibus lavabit (91.193.126.—), 09-09-2018
Егеж, отож бо. Саме так. "Ego manibus lavabit". Наводити переклад, панове, певне, нема сенсу: тут люди мешкають глибоко письменні; багато хто вчив латину у вишах і знає значення вислову. А хто не знає - легко перекладе, погугливши. Ego manibus lavabit. Саме ці слова приписують римському префектусу й прокуратору Понтію Пілату в момент, коли еврейський Синедріон вибрав для святкового прощення злодія і вбивцю Вараву, а не на перший погляд набагато менш шкідливого бродячого філософа й просто неробу Ієшуа Га Ноцрі з Гамали. "Ego manibus lavabit" - чи не такими словами нині відхрещуються від текстів більших за обсягом ніж сто-сто п'ятдесят слів гаківські автори? Кажуть, що Понтія Пілата прикували згодом до скелі, і він вічно залишився сидіти на верхівці гори, у місячному сяйві, разом з вірним псом БангА, душею прикований до Іїсуса і неба, а тілом - до землі і до власного вчинку, суть якого - безвідповідальність і боягузство... Це не натяк, а просто потриндєть. Гарний початок рецензії? Якщо ні, то кажіть, я перепишу.
Тепер по суті.
Колись тут, на ГАКу (чи вже не пам'ятаю де) я публікував статтю про діалоги. Про те що "діалогова" подача літературного матеріалу у 99 відсотках випадків є повним фіаско для твору - закон природи, так само як закон збереження маси або закон земного тяжіння.Така річ подібна до того, коли юний художник, не дуже довіряючи своїм талантам робить на малюнку надписи: "тато", "мама", "будинок" тощо. Так само по-дитячому виглядає твір, у якому автор заставляє своїх героїв говорити якісь потрібні авторові речі. Нічого гарного з цього, як правило, не виходить: канва розповіді з вуст героїв дорівнює "погана канва розповіді" і "нежиттєві картонні герої". Це я кажу не про Ваш твір, а взагалі, в принципі. А от тепер про Ваш.
У порівнянні з іншими Вашими цей твір виглядає занадто аматорським. І занадто з отим... з "діалоговою подачею". Гумор? Оригінальність ідеї? Та ну. Не врівноважує і ніяк не витягує. І там не лише подача не така. Помітно, що дано волю творчості, а конкретніше "шаловливим ручкам". Це, напевне, з якихось ще колись написаних Ваших перших творів. Як кажуть снайпери " в молоко".
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.54014897346497 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …