"У лісі під Брюховичами я знайшов атомну бомбу. На ній написано "ядерна бомба" і є якийсь годинник, що лічить час, але навпаки. Підкажіть будь ласка, шановна редакціє, що мені з нею робити?.."
1.
...Являючи собою високомистецький витвір переплетених сіро-блакитних ліній, вона є Донею Бога, дитиною світла, увечері на ній світився іній...
...І наші годинники, що весь час щось відраховують... Хтозна, котрий належиться їй? Можливо, зовсім не той, що в ній. Можливо, він - як риба-прилипала - годинник-паразит, призначений витрачати її життєвий час. Їсти її сало. Пити її спирт. Випалювати її гас.
2.
У перший півперіод чи то на передостанній стадії, знаєш, я хотів, справді хотів позбутись її... Але де ж ти подінешся? Це багатоповерхівки, і одне око ніколи не спить.
...А потім я подумав: "Віддати її навіть тоді, коли тобі голодно, це те саме, що продати кохану, те саме, що зрадити Бога". А потім я подумав: "Коли ти маєш під ковдрами бомбу ядерну, бомбу атомну, - увесь ліс належить тобі - ницому природи атому". Отак-от, друже, проблема в мені, як би я не хотів не зостатися, я ніколи не зможу знати, що вона думає в своєму плутонієвому ядрі, як розкладає пасьянсів карти?..
...А інколи в сні я чую мовби матері голос: "Розмалюй цей світ, народи цей світ, підірви цю бомбу!" Та знову ж таки, приятелю... ні-ні, я наливаю чаю тільки по вінця... її ж не оцінював світ, її ламкі візерунки, її макабричну вартість. Хтозна, чи не стримує тільки ця вигадлива оболонка хтивий порив її пі-мезонів і недоумків-кварків?
Проблеми, друже, проблеми з такою приватною власністю. Нею згідні опікуватися лишень політичні системи - колективи осіб із провідною ідеєю і залишковою вартістю. Перша чи остання українська... ти знаєш, мені це по чайнику. Мені залишається тільки її любити, ховати під ліжка подолом, відбиваючи павуків саспієнзи...
Часом я думаю, що це яйцеклітина моєї незайманої коханої. Ноя ковчег, населений людьми і вимерлими тваринами савани. І коли вона вибухне, знаєш, почне ділитися, як новий організм, погубить старе життя, я, вхопивши її іскристий хвіст, відлечу. Відлечу за межі кухні, і навіть за межі нірвани. І там, за те, що я так нею опікувався, вона подарує мені трошки клею, щоб ним замазати рани карпатських гір, прерій і...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design