Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5222, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.226.187.199')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Поезія Поезії

Перша українська атомна бомба

© Rudy Sestrychka, 12-06-2007
Преамбула:

"У лісі під Брюховичами я знайшов атомну бомбу. На ній написано "ядерна бомба" і є якийсь годинник, що лічить час, але навпаки. Підкажіть будь ласка, шановна редакціє, що мені з нею робити?.."

1.

...Являючи собою високомистецький витвір переплетених сіро-блакитних ліній, вона є Донею Бога, дитиною світла, увечері на ній світився іній...

...І наші годинники, що весь час щось відраховують... Хтозна, котрий належиться їй? Можливо, зовсім не той, що в ній. Можливо, він - як риба-прилипала - годинник-паразит, призначений витрачати її життєвий час. Їсти її сало. Пити її спирт. Випалювати її гас.

2.

У перший півперіод чи то на передостанній стадії, знаєш, я хотів, справді хотів позбутись її... Але де ж ти подінешся? Це багатоповерхівки, і одне око ніколи не спить.

...А потім я подумав: "Віддати її навіть тоді, коли тобі голодно, це те саме, що продати кохану, те саме, що зрадити Бога". А потім я подумав: "Коли ти маєш під ковдрами бомбу ядерну, бомбу атомну, - увесь ліс належить тобі - ницому природи атому". Отак-от, друже, проблема в мені, як би я не хотів не зостатися, я ніколи не зможу знати, що вона думає в своєму плутонієвому ядрі, як розкладає пасьянсів карти?..

...А інколи в сні я чую мовби матері голос: "Розмалюй цей світ, народи цей світ, підірви цю бомбу!" Та знову ж таки, приятелю... ні-ні, я наливаю чаю тільки по вінця... її ж не оцінював світ, її ламкі візерунки, її макабричну вартість. Хтозна, чи не стримує тільки ця вигадлива оболонка хтивий порив її пі-мезонів і недоумків-кварків?

Проблеми, друже, проблеми з такою приватною власністю. Нею згідні опікуватися лишень політичні системи - колективи осіб із провідною ідеєю і залишковою вартістю. Перша чи остання українська... ти знаєш, мені це по чайнику. Мені залишається тільки її любити, ховати під ліжка подолом, відбиваючи павуків саспієнзи...

Часом я думаю, що це яйцеклітина моєї незайманої коханої. Ноя ковчег, населений людьми і вимерлими тваринами савани. І коли вона вибухне, знаєш, почне ділитися, як новий організм, погубить старе життя, я, вхопивши її іскристий хвіст, відлечу. Відлечу за межі кухні, і навіть за межі нірвани. І там, за те, що я так нею опікувався, вона подарує мені трошки клею, щоб ним замазати рани карпатських гір, прерій і...

І мене, в сім`ї великій, в сім`ї вольній новій...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

оригінально

© Mictuk, 16-06-2008

телеграма з редакції

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© В.Корба, 12-06-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92877197265625 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …