Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2697
Творів: 51419
Рецензій: 95943

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 34724, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.188.226.91')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Поезія Стаття

Наше щастя у наших руках

© Анастасія, 25-11-2012
   Що треба людині для щастя?Хороша робота,модний одяг чи багато грошей?
Науковці вже давно намагаються пояснити,що таке щастя,як воно проявляється у житті людини та які фактори впливають на наше щастя.Адже,головна мрія кожної людини-бути щасливою.З цього випливає,що людське щастя повинне бути найважливішою проблемою всього людства.Але цю проблему вирішити практично неможливо,через те,що в кожного свої почуття та цілі.Так,хтось мріє мати мільярди,а хтось хоче миру на Землі;один хоче мати багато друзів,інший же прагне відвідати увесь світ.
Отже,ощасливити кожного індивідуально неможливо,бо люди надто різні.Тому,я думаю,що щастя в більшості випадків залежить від нас самих.І слова відомого філософа Піфагора-"Не ганяйся за щастям:воно завжди перебуваєв тобі самому",-правдиві.
Більш того,І.П.Котляревський в своїй п'єсі "Наталка Полтавка" стверджує,що щастя у людей повинно бути і є різне,в залежності від самої людини.Так,наприклад,Микола вбачає своє щастя у здатності допомогти людям,у почутті гідності,у прагненні до незалежності,у сміливості,розумі і почутті солідарності із бідними.Петро відмовляється від свого щастя з Наталкою,заради спокою її матері Терпелихи.Терпелиха теж мріє про щастя,хай як що й не про своє,так про дончине.Із свого власного досвіду воно добре знає,що таке злидні і нестатки,тому Наталчине щастя у її уяві асоціюється із багатим зятем.Возний і виборний своє щастя будують на брехні,підкупах,хабарництві та використанні влади у своїх цілях.Однак,у фіналі п'єси возний ніби перероджується,зламавши традиції,відмовляється від нареченої,бо не хоче розлучати закоханих.Таким чином,виходячи із просвітительського уявлення про природну доброту людини,Котляревський робить крок уперед і в своїх творах показує,що реальна поведінка,уявлення про людське щастя залежать від середовища,соціальної ролі,суспільного становища та виховання індивіда.
Право на щастя потенційно є у всіх.Їй Ним всього лише треба скористатися раз і звикнути робити це постійно,щодня або навіть щесекунди.Як же знайти щастя?Дуже просто!Навчіться насолоджуватися кожною миттю свого єдиного,неповторного,унікального життя.Григорій Сковорода писав:"Щасливий.кому вдалося знайти щасливе життя,але щасливіший,хто вміє ним користуватися".
Щастя не залежить від тих успіхів або невдач,які є складовими нашого життя.Відчути себе щасливим можна просто так.Наприклад,я почувалася щасливою,коли моя сестричка навчилась тримати в руці ложку,коли я змогла вільно спілкуватися з американцями чи побачила як зима огорнула наше місто білосніжним покривалом.. "Людина створена для щастя,як птах для польоту".
В кінці кінців,я вважаю,що потрібно дивитися на всі виникаючі проблеми позитивно,оточувати себе гідними людьми,займатись тим,до чого лежить душа,що робить нас кращими і щаливішими.Не дозволяйте нікому вкрасте у вас власне щастя,адже воно тільки ваше.Будьте щасливі і робіть щасливими інших!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.052340030670166 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати