Туман. Дощ як неодмінна складова повітря.
Вона знову мені подзвонила, та, моя дівчина.
- Осінь.
- Як ти помітила?
- Немного холодно в кедах...
- Но это фигня. Навіщо ти мені дзвониш?
- Щоб нагадати, що я не міф і не вигадка. Щоб дізнатися, що нового в твоєму житті.
- Нічого. Я не ходжу по дахові, не гублю рукавиці, не читаю вголос.
Здавалося, ще пару секунд і вона почне згадувати, як нам було добре разом. Колись дуже давно. Але цього разу вона хотіла розповісти про себе.
- У мене живе доберман. І я знову сплю з багатьма чоловіками.
- А я з жодним.
- Не вже ти й досі закохана у нього?
- Не знаю.
Я справді не знала.
*Туман, краплі води на долонях та віях. Я йшла додому, подумки благаючи, щоб там нікого не було, хоча й знала, що це неможливо. Я чекала приступу агресії, за яку пізніше буде соромно. Рукавиці не спасали і руки тремтіли від холоду і образи, що я така, яка є*
Я знала лише те, що мрія про гори, сноуборд та глінтвейн не розтанула за ці декілька років.
Вона читала думки:
- Ти з ним не будеш.
Мені так хотілося сказати їй, що я змінилася:
- Я більше не п'ю водку. І не ношу коротких спідниць та не танцюю на столі.
- Дарма. У тебе гарно виходило. А я перестала бути ніжною. І що з того? Мене все-рівно хочуть.
У неї був теплий голос, наче тримаєш у руках чашку гарячої кави з коньяком. Але ж я ніколи не любила ці напої: ні перший, ні другий.
- Прощавай.
Я поклала трубку. Так, я буду завжди пам'ятати про неї як про космічне створіння, яке не відомо звідки потрапило в моє життя. І, можливо, буду шкодувати, що так і не поцілувала її тоді і не відчинила двері, коли вона стояла під моїм під'їздом.
Вона слухала Земфіру і ніколи не була однаковою. Все одно набридла.
Я поклала трубку і зробила собі викрутку. Вперше за ці роки.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design