Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9937, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.226.251.68')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Передлітнє

© Волошка, 01-06-2008
Коли довго лежати у ванні - холоне вода. І всі мої кнопочки опиняються наодинці із Великою Порожнечею. Раніше в мене їх зовсім майже не було, а тепер ти щораз відшукуєш їх усе нові й нові.
Зацвіла акація. Уже й одцвітає: то вона силується вдертися крізь брудне плацкартне вікно до вагону, то вона галасує крізь дощ: «У мене не потворна грація!».
Вода вкриває лише половину мене: угадай, яку? Враховуючи одвічні проблеми із водопостачанням у провінційних мікрорайонах та наявність абсолютно спорохнявілих труб для гарячої води, в яких вже, напевно, завелися кажани, ти, звісно, вгадаєш, які частини мене треба часто-часто поливати з кухлика, щоб ними не пробігалися дрижаки.
Різні світи по-різному духмяніють. Цей пахне милом, та й безталанна акація все нагадує про себе, а коли я зайду до своєї кімнати -  то молоком, може, тому що я купалася в молочній ванні? Хоча це не правда. Мабуть тому, що на четвертому поверсі дівчина годує своє немовлятко, і цей запах виходить із її налитих грудей. Потім із його татом вони будуть кохатися, й запахи спускатимуться зовсім інші.
А в тому світі повіває бобовим деревом, проте воно насправді ніяк не пахне Там променіє ялина звичайна золотиста і ще цілий каталог рослин у зіп-архіві. І кохання там теж пахне інакше. Цілих п’ять ароматів, та все ж одного, здається, бракує?
Так важко підіймати голову із води, зате волосся моє ти тепер можеш скласти у два кружечки. Якби у тебе воно було таким самим, я би теж дізналася, як це лоскітно й приємно, коли гаряча шкіра зливається із вологими кучериками.
Ти б нізащо в житті не здогадався, що на тій колінці, що зараз так обережно уявно витираєш, завтра з’явиться на колготках стрілочка.
У тому нашому світі також багато півників, навіть дуже незліченно багато. І тут вони, знаєш, теж ростуть. Завтра, хоч насправді вже позавчора, буде важливий день. І я побачу їх із того самого брудного вікна, але тепер уже автобуса. І буде мені так добре.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

класно :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тед Лещак, 02-06-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.47493886947632 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …