Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9663, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.198.49')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Коли вже та армія!!?

© Віталій Дерех, 15-05-2008
Шоста ранку, на вулиці сіро. У кімнаті панельнолї багатоповерхівки розлягається гучний вереск.
Підйом!!! Стрррункооо!!!! Ану живіт втягнув! Комір поправив!!!
— Та діду, спокійно, я вже служив!
— Та як ти до старшого кажеш! Ану впав на землю, 30, ні 40 відтискань!
— Та йо...
— 50 відтискань!
Марко муштрував свого сина Васю так, як його колись вчили в десантурі. Готував до армії. Васі це зовсім не подобалося.
— Тату, та я на десять днів тільки йду! — казав Марко. — Я ж вже цілий рік муштри мав, ще у 95-му! Та заспокійся, — пояснював Вася. Йому сказали прибути до військової частини через три дні. Згідно указу президента. Казали, що платитимуть по 50 гривень за день — армію запасу так вони готують. Та Маркові, вочевидь, було на це наплювати.
— Так! Твоя голова якась нерівна! — казав Марко. — Її ж каска тиснути буде. А плечі! Плечі гострі зовсім! Та з них автомат з’їде, якщо повісити! Будемо тебе до пуття приводити!
Вася ляснув себе рукою по лобі. Марко тимчасом кудись побіг.
— На! Вдягай! Дещо тобі припас з обмундирування! — сказав Марко Васі. — Поносиш то поки. За три дні з тебе вояку зроблю! А то зганьбиш наш славний рід Куцоперденків!
Вася неохоче одягнув на голову казанок з лямкою, на плечі взяв мітлу, до якої Марко приладнав пасок. Він знав, сперечатися зі старим сенсу немає. Краще три дні помучитися трохи.
Три дні Вася бігав квартирою у касці, копав окопи у пісочниці під будинком та відтискався, відтискався, і ще сотні разів відтискався, не знімаючи все нового й нового дурнуватого обмундирування, яке почіпляв на нього Марко.
Коли настав час йти вже до війська, Вася дуже зрадів. Відчув неймовірне полегшення. Нарешті зніме з голови баняка, викине мітлу, повикидає з кишень лимони, які дідо туди поклав, щоб Вася звикав до гранат, та повиймає з-за паска батарейки, що мали привчити Васю до носіння боєприпасів. Залишилося стерпіти ще кілька годин сорому. Марко вирішив йти з Васею на проводи. Зняти мундир старий не дозволив.
— Нарешті! Нарешті заберіть мене до тої армії бо я не можу! — вигукнув Вася, коли ввалився за ворота частини. Там стояли ще кілька десятків таких, як Вася. Тільки без касок, віників, батарейок і лимонів.
— Куцоперденко! Чому у вас такий дурнуватий вигляд? — здивовано запитав офіцер, побачивши Васю. Та той вже на радощах перекинув ненависну каску мітлу й все решту за браму частини.
— Куцоперденко, до речі, забув вам сказати, — продовжував офіцер. — Навчання не сьогодні почнеться, а через тиждень, так що йдіть, готуйтеся.
— Я його підготую, чудово підготую! — почувся з-за брами голос Марка. Вася пополотнів, сів на землю і тихенько заплакав.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вам сьогодні пофартило як ніколи...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 16-05-2008

Вам сьогодні не пофартило....

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 16-05-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91454005241394 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …