Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9330, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.91.203.238')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Стаття

Changement

© Анютка Петрів , 29-04-2008
     „Ого! Яка вона довгонога!”, „Йой! Який він стрункий!” Як часто ми чуємо схожі репліки із вуст своїх друзів чи знайомих, або ж самі так думаємо. Інколи ми б хотіли походити чимось на відомих людей чи навіть на наших знайомих, адже вони просто супер! У цьому випуску я хотіла б поговорити з вами про наші зміни: внутрішні та зовнішні.

     Інколи заради змін ми з вами готові на усе: біль, страждання, нерозуміння, недовіру... Проте кожна із наших змін, навіть найменших, криє у собі якесь підґрунтя, котре може перерости і у щось більше.
     Як відомо, коли жінка хоче змінити своє життя, вона спочатку міняє колір волосся, а потім – чоловіка, який поруч із нею. Але чому ж ми так прагнемо змінити свою зовнішність? Невже у тому, як ми виглядаємо криється наше життя і розуміння нас?
     Як на мене, є декілька причин через які ми і хочемо змінити свою зовнішність.
     №1. Привернути до себе увагу. Нещодавно мені випала нагода прочитати книгу польської письменниці Ізабелли Сови „Терпкість вишні”. Одна із героїнь цього твору змінила свою зовнішність через те, що була „сірою мишкою” і це їй набридло. Пам’ятаю, як одного літа я познайомилася з досить таки цікавою та екстравагантною дівчиною. Звичайно, ми подружилися. Через декілька місяців, під час душевної розмови, вона зізналася мені, що не завжди була такою цікавою та дотепною. У школі була простою „сірою мишкою”, яку постійно цькували та ґанили. Вона була страшенно закохана у одного хлопця, а він на неї не звертав навіть найменшої уваги. Однак одного ранку вона вирішила, що так більше не має бути і тому пішла до перукарні, зістригла своє довге кучеряве волосся, пофарбувала його же та накупила косметики. Батьки спочатку не радо прийняли її рішення, але згодом змирилися і тому люблять її такою, яка вона є. Ця дівчина дуже хотіла привернути до себе увагу та довести, що вона варта на більше, ніж просто погляди з усмішкою.
     №2. „Чи то я така гарна, чи мені так здається?” По крайній мірі я називаю це так. Якщо у попередньому випадку обійшлося без суттєвих жертв з боку дівчини, то у інших може закінчиться вельми печально. Заради зовнішнього вигляду ми раді лягти під ніж, тільки, щоб пластичний хірург зробив із нас наступних клонів відомих людей. Дуже рідко такі люди не замислюються над тим, як це може закінчитися. Мені відомий випадок, коли від простої ліпосакції впала у кому російська фігуристка. Популярна телеведуча Оксана Пушкіна, зробивши не хитромудру підтяжку, отримала не вельми приємний шрам на своєму обличчі. Нерідко чути таку фразу: „От схудну і моє життя зміниться!”. Проте чи взагалі реально змінити своє завдяки скинутих декількох кілограмів? Невже у цьому щастя?  
     №3. Зробити собі захисний панцир. А скажіть, що такого не буває! От уяви собі: ти розсталася з хлопцем, котрий тобі дуже подобався. Ти мучишся, страждаєш (до речі, хлопці теж мучаться через дівчат). Ти хочеш сховатися від усього світу і тому робиш собі захист. Можливо, вдягаєшся яскраво, привертаючи, викликаючи. Накладаєш яскравий макіяж. Або ж, навпаки, вдягаєшся у все темне, скромне, скрите. Така, так би мовити „захисна реакція”, може бути викликана різними чинниками: розлукою, брехнею, себто доносом на тебе...
     №4. „BBC”, себто „Сказали, що мені так краще”. Я, чесно кажучи, уже втомилася від такого роду заяв моїх знайомих та друзів. А вони, у свою чергу, слухаються їх, як покірні слуги. І мені також беруться допомагати сторонні люди. Є лише декілька людей, до порад яких я прислуховуюся без вагань. І то якщо сама попрошу про раду. Як на мене, кожен із нас є володарем свого життя. Тому саме ми повинні обирати що для нас добре і що нам личить. Є ще ймовірність того, що хтось радить на зло комусь і на добро собі.  
     №5. Шокувати публіку. Такі речі роблять лише певні люди. Їм, мабуть, хочеться закричати на увесь світ, що вони є і що вони непогано одягаються чи малюються. Хоча я не є прихильником епатажу чи гламуру. Тому у більшості випадків я просто не розумію чому люди роблять із собою всякі дивні речі. Втім у деякій мірі цей пункт є частиною першого.
     №6. Модно. Те, що модно – то святе. Можливо. Проте мода то є річчю швидкоплинною. За нею практично неможливо ганятися і, тим паче, наздогнати. Часто під її впливом ми купуємо різні, почасти непотрібні нам речі, піддаємо свої тіла різноманітним сучасним тортурам, тратимо неймовірну кількість грошей та, інколи навіть самі того не хотячи, стаємо зовсім іншими людьми. Проте потрібно пам’ятати про те, що все, що модно не завше тобі личить і не завше підкреслює твої достоїнства.  
     Та як би там не було, то лише зовнішня оболонка, котра створює ілюзію чогось. Це «щось» усередині може виявитись зовсім не таким, як бачиться нашими очима. Часто трапляються такі випадки, коли ми розчаровуємося в тих людях, котрих зауважали лише через привабливий зовнішній вигляд. Є ціла низка людей привабливої зовнішності, котрі цим не хизуються. А є такі, які навпаки показують усім свої «переваги». Такий тип people я (та й не тільки) називаю «комплекс Нарциса». Ви ж пам’ятаєте про цього хлопця з міфу? Якщо так, то ви цілком можете зрозуміти про що я говорю.  
     Змінити гардероб та макіяж на обличчі – то не вельми складно. А от змінитися всередині це одна із найскладніших задач нашого життя. Ми можемо сидіти на дивані та годинами скиглити, що «Я – невдаха», «Я – некрасива(вий)», «У мене повно недоліків». Та й на ці скиглення є рада.
     №1. Перестань скиглити! (це найголовніше). Ну подумаєш двійку отримав з чогось там, ну подумаєш хтось тобі щось сказав, ну подумаєш… На це все є рада. Ти можеш перездати ту оцінку, не звертати увагу на різні репліки і плітки інших людей. Пам’ятай про те, що ти є такий який ти є. І взагалі скиглити через своє вельми тяжке життя – не вирішення питання! Це взагалі ніщо!
     №2. Займи себе чимось. Це також залежить суто від тебе. Якщо ти хочеш схуднути – запишися на йогу, у тренажерний зал, на великий теніс… Якщо ти маєш прищі чи інші «зарази» на обличчі – піди у салон, або купи якийсь засіб. Є ціла купа можливостей для тебе. Тобі залишається тільки вибрати. Кожна із твоїх ідей може зарадити твоєму внутрішньому стану.
     №3. Не звертай уваги. Досить банально, проте правда. Інколи ми вважаємо себе некрасивими лише тому, що хтось колись нам це сказав. Але подумай, що це все може бути на зло і тільки. Можливо комусь завидно на твою нову кофтинку чи, ба, на твої успіхи. Хтось може кинути образливу фразу у твій адрес лише через те, що тебе недолюблює. Тому тут таки ти маєш покладатися лише на свою інтуїцію і на знання тієї чи іншої людини.
     №4. Все буде добре! То не лише цитата із файної пісні «О.Е.». То є моє гасло. Якщо щось сталося, то повторюю «Все буде добре»; якщо мене хтось образив – «Все буде добре»; якщо я починаю скиглити – кажу собі, що «Все буде добре». І ти так роби. Життя не закінчується лише через якусь оцінку чи чиюсь фразу. Тим паче, все, що не робиться – на краще.
     То лише декілька пунктів через що ми міняємося. Кожен із нас може додати щось своє. Проте, як на мене, ми повинні удосконалювати себе самі, ми повинні змінюватися тільки заради себе. Тримай голову високо, не опускай ніс! Ти можеш мінятися тільки, якщо сам того захочеш. Ти не повинен робити комусь приємно чи радісно. Зміни добре, тільки якщо вони розумні і якщо зроблені за твоєї ініціативи.




Changement франц. - Зміна


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Жан, 30-04-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69003915786743 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …