Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 9178, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.81.94')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Промовиста Посмішка Природнього Sputnika (PiPiPi Sputnika)

© Роман RemiK Котик, 17-04-2008
Темний зал старенького кінотеатру вже давно став моїм добрим другом. А я його. Ми часто зустрічаємося. Він радо приймає мене і дозволяє Бачити.
Сьогодні я сів у перший ряд на шістнадцяте місце подивитися ще один фільм. Мені рекомендували його ці стіни. У тому фільмі є все – комедія і драма переплелися, даруючи мені, невибагливому глядачеві, справжнє задоволення. Герої того фільму живі, я це знаю. Я дивлюся на них, а вони дивляться на мене. А ще вони люблять пояснювати.
Пояснювати геть усе.
У фільмі згадують навіть мене. Там я називаюся Місяць, однак мені подобається „Небесний об’єкт”. Їх намагання пояснити і довести все із власної точки зору доволі кумедне. Скажімо, в фільми вони пояснюють, що я - результат зіткнення якогось „метеорита” з їх рідною  „планетою”. Вони навіть пояснили мою усмішку. В них і сумніву не виникає, що це відбиваються промені світла від того дивного чувака.
В залі нас двоє. Я і чувак. Чувак постійно метушиться та обходить зал навколо, регулюючи світло та контрастність стрічки. Його називають Сонцем. Так і називають. Мені ж "Сонце" не подобається. Я його періодично прошу відійти від екрану і не заважати дивитися. Та той не звертає на мене жодної уваги.
Ось у фільмі з’являється ще одна впевнена всезнайка ,за якою йдуть інші і безперестанку повторюють його слова. На моєму обличчі це завжди викликає посмішку, що одразу трактують „відбиттям світла".
Час від часу мене дратує повторюваність сюжету і я думаю, що слід вимкнути екран. Чувак буде не проти. Здається, він божевільний, що і далі ходитиме кругами, навіть не помітивши вимкнутого екрану. Божевільні, що з них візьмеш.
Але як тільки я збираюся встати і вимкнути той фільм, герої демонструють ще одну неповторну грань, ще одну маленьку історію, що перериває і змінює нескінченну сюжетну спіраль. І я продовжую дивитися.
Цікаво, що ті герої навіть не здогадуються, що я їхній глядач.
Я встану з свого крісла, а вони пояснять "об’єкт змінив кут нахилу". Підуть титри, а вони - "всесвітня катастрофа". Дивні герої, дивний фільм. Стара класика, яку час від часу витягують з архіву.   І навіть,  коли ту стрічку в черговий раз переставлять у сховище фільмів, герої і досі будуть щось вигадувати, вигадувати, вигадувати...
В них там на когось яблуко впало, так вони пояснили "будову всесвіту".
Комедійна драма. Цікаво, хто режисер?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Клас

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 21-04-2008

цікаво

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олексій Тимошенко, 18-04-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Жан, 17-04-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86436796188354 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …