Будинок Андрія.На стелі висить лампа, що випромінює червоне світло. Під нею валяються два наркомани в обшарпаному старому одязі. Звучить неголосно за кулісами “The Doors” – “Light My Fire”.
С а ш а (неровово посмикується під музику): Може, вийдемо?
А н д р і й: Нє. Холодно.
Саша: Та тепло.
А н д р і й: Придурок.
Їхню балаканину перекриває музика. Грає так 10 секунд, далі знову чути розмову наркоманів.
С а ш а: Я пішов.
А н д р і й: Купи батон і майонез.
С а ш а: А не зажирно?(виходить)
Друга дія
Саша йде нічною вулицею. Грає тихо, ледве чутно Edit Piaf –“Milord”. На небі висить лампочка, що випромінює червоне світло. Назустріч Саші виходить чоловік з пакетом у руках.
С а ша: Що там?
Ч о л о в і к (зупиняється і відповідає) : Батон з майонезом і, звісно, кораблик.
С а ш а: Ех! (озирається) Люблю Русанівку.
Ч о л о в і к: Та да...( також озирається).
С а ш а: У мене є двадцять п’ять.
Ч о л о в і к (нахиляється до Саші ): Якраз на половину вистачить.
Саша дає гроші, Чоловік дає коробочку з-під сірників. Розходяться у різні боки. Раптом Чоловік розвертається, підбігає до Саші і починає душити. Музика стає більш гучною. Саша б’ється в агонії, падає на землю. Чоловік витягує з пакету мішок для сміття і намагається запихнути туди Сашу. Через деякий час йому це вдається. Він закидає мішок за плечі і йде зі сцени.
Третя дія
Будинок Андрія. На стелі висить лампа, що випромінює червоне світло. Андрій спить на підлозі. Грає “Depeche Mode” – “Personal Jesus”. Заходить Чоловік із Трупом Саші на плечі.
Кладе Труп на підлогу, сам падає біля Андрія.
Ч о л о в і к: Гей, прокидайся!
А н д р і й: Да шо такоє???
Ч о л о в і к: Я вбив брата.
А н д р і й (перелякано підводиться): Ближнього свого?!
Ч о л о в і к: Найближчого. (закурює)
А н д р і й (опирається спиною об стінку): Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who cares
Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone whos there (підспівує, лампочка блимає, світло часом зникає)
Ч о л о в і к: Мама плакатиме. Та вона і так постійно плакала. А тут трохи поплаче і заспокоїться.
А н д р і й (сідає на підлогу): Та да. До речі, а де Саша?
Ч о л о в і к: Он де лежить.( вказує пальцем на тіло у синьому пакеті)
А н д р і й: Так ти що...його вбив?!!
Ч о л о в і к: Я ж сказав, що вбив брата...
А н д р і й: Усі ми брати та сестри!Я подумав, що ти іншого когось замочив!!!
Ч о л о в і к (піводиться, починає бігати сценою та кричати, музика гучнішає): А що було робити??? Він у нас усе забрав!Усе виніс з хати! Мама плаче, батько п’є! А зараз поплачуть трохи і заспокояться...(Хапає Андрія за плечі і трясе його) Вони ж заспокояться??? Заспокояться?
А н д р і й (виривається): Я зараз водички принесу.
Чоловік падає на підлогу і плаче. Входить Андрій зі склянкою.
А н д р і й: Куди тіло збираєшся ховати?
Ч о л о в і к: Не знаю. У тебе поки залишу.
А н д р і й: Я не проти, але тільки до п’ятниці. А то до мене Лєна збирається прийти.
Ч о л о в і к: До п’ятниці щось придумаю.
А н д р і й: Але все ж...
Ч о л о в і к (починає кричати): Що?!!Що «все ж...»? Кажи вже давай, падла. Сам теж наркоман!..Ще мені щось розповідає! Зараз ти у мене отримаєш!
Чоловік хапає Андрія за горло і починає душити. Андрій, уже мертвий, падає на підлогу, червона лампа гасне. Пісня закінчується.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design