Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8805, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.204.65.189')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Телевізор із рибками

© Віталій Дерех, 26-03-2008
Окуповую сайт, своїми недолугими новельками, які писав на свою газетку щотижня протягом якогось кавалка року. (прикиньте, це друкували!):)  
Мій друг Микола — холостяк. Живе у квартирі сам, тому у нього є деякі дивацтва. Скажімо, він не любить викидати старих речей. А робить з них нові. Наприклад, у пробитому баскетбольному м'ячі у нього росте алое, а радянська праска служить для того, щоб кип'ятити воду на чай. Якось він подзвонив мені і попросив про допомогу.
— Слухай, — сказав Микола, — у мене старий телевізор зламався. Заходь до мене, треба щось цікаве з нього зробити. Ага, і пластилін по дорозі купи...
Микола кинув слухавку. Я не встиг спитати, навіщо пластилін. Після годину бігу магазинами у пошуках пластиліну таки вирушаю велосипедом  на “Новий світ” до квартири друга. Він зустрічає мене радісно.
Я вже придумав декілька варіантів застосування телевізора, — з сяючими від захоплення очима, почав Микола. — Перший — це зробити акваріум, у мене ще нікоми не було рибок!  Другий — наклеїти на нього якийсь малюнок, щоб виглядало, ніби телевізор ще працює. І останній варіант, найекстремальніший, — підвести всередину газ і зробити із телевізора камін.
Ідеї друга мене насторожили.  Особливо остання. Газ, вогонь, телевізор і мій друг — речі вибухонебезпечні. Тому пропоную почати з акваріума. Друг погоджується, але каже тягнути в кімнату пластилін. Показує у трилітовій банці двох рибок, які він завбачливо купив. Ми розрізаємо верхню дерев'яну панель, після чого акуратно надрізаємо склорізом кінескоп. Надбиваємо його, після чого утворюється отвір. Краї у нього нерівні, а із середини доводиться вигрібати багато всілякого скляного мотлоху. Потім Микола заліплює все пластиліном у надії, що це загерметизує кінескоп. Друг кидає в сухий телевізор рибок і несе його у ванну. Я душуся від сміху... Бідні рибки.
Наповнившись водою, “акваріум” починає текти. Рибок через кінескоп ледь видно.... Микола виймає з кишені презерватив...
Рятуй рибок, я зараз, — каже Микола, розпаковуючи презерватив. — Рибки будуть у презервативі, а презерватив у телевізорі.
Через деякий час Миколи пробує запхнути наповнений водою презерватив у отвір у кінескопі. Гострий край прорізає гуму, і декілька літрів води виливаються на підлогу. Я, нічого не кажучи, беру телевізор, виношу його надвір та викидаю у смітник. Кажу ошелешеному Миколі, що щойно врятував його життя.
— Якби ти камін почав робити з того телевізора, то живим не лишився би точно, — пояснюю розчарованому другові.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Сміхота

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Таня Овчар, 13-08-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71235489845276 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …