Я викреслила тебе зі свого життя. Оженила з якоюсь чорнявкою чи білявкою, у тебе вже десь там є діти, ти купляєш їм морозиво і возиш щонеділі у парк на гойдалки. Я дала тобі можливість жити так, як ти цього хочеш. Дала тобі можливість кохатись із твоєю самотністю. Мріяти. Дихати. Спати. Жити. Без мене. Ти знаєш, це дуже боляче викреслювати з життя, із серця людину, котру полюбив за те, що вона просто є, що вона ось така: особлива, своєрідна. Я ніколи не намагалась тебе змінити. Я змирилась із тим, що ти такий різний, дещо дивакуватий, емоційний. Саме такого полюбила. Я б хотіла вимкнути всі спогади, забути твій голос, очі, руки, вуста. Твоє ім’я. Але я не можу. Ти пішов, ти зник, але забрав мене з собою. В свою країну, де я ніколи не була і хто-зна чи колись буду, в свої сни, де я кохаюсь з тобою.
Мені цікаво, чи ти згадуєш мене. Я б хотіла колись через роки зустрітись із тобою і глянути в очі: чи не помутніє той оливковий колір твоїх очей. Як ти забував мене – спав із іншою, пив, їздив на дурнуватій швидкості нічним містом, вилазив на найвищі вершини Карпат чи Альп, змінив роботу, орендував іншу квартиру? Я знаю, ти вмієш не думати. Ти можеш вимикати думки і почуття, ставати залізом, кидатись із головою в роботу. Ти просто звичайний чоловік, самець, мисливець. Я бачила, як ти розкладав пастки, засідки і чекав, доки я ступлю в них. Я навмисно впіймалась, щоб ти відчув себе переможцем, щоб думав, що всі мої двері відкриті, що ти маєш всі ключі.
І ось перетинається межа, за якою поміж нами стоїть рік. Це не просто ще одні 365 днів, це час моїх кардинальних змін, час, за який я навчилась прощати і виділяти у цьому житті головне. У мене мало часу, щоби його витрачати на те, що мені нецікаво. Ти змінив мене. Як з надріснутої посудини, в котрій є щось набагато важливіше, ніж лише зовнішня оздоба, я витекла, видозмінилась, виросла, хоча я ще досі добре пам'ятаю, якою я тоді була. Це були найкращі часи між наївністю і коханням. Можливо, це колись знову буде, але я вже буду інша - як надріснута посудина, з якої витекло дитинство.
Тепер я знаю, у житті кожної жінки рано чи пізно з'являється чоловік, який перевертає все з ніг на голову, і перетворює ніжне і лагідне створіння на підступне стерво. Це перевтілення болісне, але воно відбувається дуже швидко - за одну ніч безкінечних телефонних дзвінків у невідомість, у безкінечність; за ніч прощання зі всім, що зігрівало, що давало надію. Вранці ти не впізнаєш себе у дзеркалі. Ні, річ не у темних колах під очима, річ у погляді. В ньому щось вмерло. Відійшло. Згасло. Ти хотів відкрити у мені ніжну маленьку дівчинку в картатій спідничці, з двома косами і стрічками у них, а відкрив небезпечну вибохову суміш, жінку, яка знає, що таке „любити” і „зрадити”, жінку, котра вміє дивитись так, що все завмирає. Ти ж насправді ніколи не любив ніжних дівчаток, ти просто був тоді втомленний від життя, від його несправедливості, насправді ти любиш сучок і завжди за ними полював. Бо суки – це дівчатка у картатих спідничках, зі стрічками у волоссі, в житті яких з'явився якось чоловік, котрий все перевернув.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design