Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8734, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.230.162.238')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новела

Не купуйте квартиру!

© Дарця Борхес, 22-03-2008
Уявімо наступну ситуацію – ви продаєте свій будиночок і купуєте квартиру. Запам’я тайте:  це була ваша найбільша у всьому житті помилка. Надалі подаю аргументацію.
Гарний весняний ранок, а ще краще робочий ранок… ви прокинулись у чудовому настрої…
Ця картина могла б бути правдивою, якщо б ви продовжували собі спокійно мешкати у будиночку, а у квартирі такого не буде. Ви прокидаєтесь не від дзенькоту будильника, а від плачу малої дитини, кімната якої, як на той гріх, чомусь знаходиться саме поруч з вашою. От дитинка собі несамовито покрикує (це якщо вона мала, а якщо велика, то може бути взагалі все що завгодно!), батьки, як вам здається, на неї взагалі не зважають. Який вже може бути сон?
Йдете до кухні. Чомусь чим ближче ви до неї, тим чіткіше ви відчуває подих прохолоди і вологості. Ви пришвидшуєте крок, зайшовши у те примішення, яке колись було місцем приготування їжи ви бачите, що воно перетворилось на басейн. Спочатку, ви, навіть почухавши потилицю, не розумієте що сталось. Повільно підіймаючи очі, починаєте усвідомлювати звідки до вас завітала рідина, яка зараз чудово розмістилась на підлозі. Після 30 хвилин стукоту у двері сусіда зверху, вам все ж таки відкриваються двері, а з ними й тайна появи води. Виявилось, що просто у квартирі на верхньому поверсі з вечора була випущена вода (задля якої примхи? Тсссссссс…. Це секрет!). Результатом цього несанкціонованого проникнення води стала величезна калюжа у вас на підлозі, стеля, яка жахає своєю зовнішністю. На стіні понуро звисають, нещодавно поклеєні шпалери, здається що вони єдині, хто намагався вночі зупинити цей водоспад, а тепер вже втомились і вирішили відпочити. Картина просто надихає…
Та це ж робочій ранок, вам всеодно треба йти на роботу. Ви з надією на те, що більше нічого не станенться йдете по своїх справах до туалету. Чуєте? Ні? Та ну, принюхайтесь! А тепер чуєте? Так, цей сморід саме звідти! Не відчиняйте двері! Ні, ні, не робіть цього! Ех, пізно! Ви вже відкрили двері і насолоджуєтесь сморідом підгорілого борщу, змішаного з пахощами сигаретного диму. Звідки це? – запитаєте ви у себе. Одразу ж відповім – це ваші сусіди та хитромудро продумана вентиляція. Конструкторів цього будинку ви ще не раз пригадаєте і побажаєте їм міцного здоров’ячка і довгих років життя. «Треба буде тут повісити протигаз!» - єдине, що виникає у вашій голові. Затримуючи подих, ви все таки відважно вступаєте у це містилище ароматів і сміливо зачиняєте за собою двері. Герой!!!!
Гадаєте, що на цьому все скінчилось? Та, ні, вам ще ж до ванної треба! «Може не заходити туди, не пригнічувати себе черговим недоліком?», та, ні, заходьте, відчуйте вже всі прикрощі життя! Вітаю, ваша водогінна труба вийшла з-під контролю. З сантехніком вам слід буде дуже добре потаваришувати.
Готові до наступних пригод? Впевнені? Ще є можливість відступити! Та, ні, ви вже впевнено ступаєте не територію балкону, щоб зняти речі, яки сушились. Хто вам сказав, що мотузку для сушіння білизни можна вивішувати за межами балкону? Ви знову помилились! Такого не можна робити в жодному разі! Поясню чому саме: ви живете не на останньому поверсі, а отже над вами ще є люди, а з них багато хто палить… Продовжувати далі? Коротше кажучи на одній з колишніх ваших одежин ви знаходити пропалену дірку. Що тепер з цим робити вирішуйте самі.
Вам ще не достатньо пригод? Стійте, не йдіть з балкону! Зараз буде феєричне шоу – викидання сміття з вікна. Не бачили такого ще? Звісно, ви ж не викидали сміття на свій ганок! А тут все загального користування. То ж і ви при нагоді можете жбурнути повним пакетом господарського лайна з вікна. Як вам така пропозиція? Я так розумію, що зараз відповідь не дасте. Бачу, що побачене вас вразило! Нічого, ви звикнете до цього. Тепер будете ще краще пам’ятати, що під вікнами ходити не можна! Ну, що, йдемо далі?
Ви вже боязно виходите з балкону. Правильно робите, бо у цих багатоповерхових будинках ніколи не знаєш звідки на тебе звалиться наступна халепа. От такі вони підступні!
Не забувайте, вам все одно треба йти на роботу. От ви вже зібрались і сміливо відкриваєте двері. Перший крок і він видається хибним. Що це? Вітаю у реальності! Це собаче лайно. Звідки воно? Ну, як звідки? Або сусідський собака не зміг дотерпіти до вулиці, або отой цуцик, якого оселили у під’їзді дітлахи. Вам особливої різниці немає, все одно доведеться повертатись додому і відмивати черевик.
Все, ви майже вишли. А це що за купа металобрухту? Ну, як, «Що це»? це ж поштові скриньки! Місцеві вандали вважають, що їм доцільніше знаходитись на підлозі. Ну самі поміркуйте – так набагато зручніше! Все, ви вийшли і вже не звертаєте увагу на зламану лавочку, на сморід з сміттєвих контейнерів, вам вже все одно. Ви спізнюєтесь!
Вечір, кінець робочого дня, ви повертаєтесь додому. На підлозі ті самі поштові ящики, додалось ще розбите скло, вам все одно, бо дути буде не у вашу квартиру, лайно під вашими дверима вже підсохло, то це вам на руку – краще буде прибирати.
Ніч… ви лягаєте спати, щоб хоч трохи заспокоїти нерви і відпочити. Замість того, щоб засинати у тиші, ви падаєте в обійми Морфея під голосно ввімкнений телевізор, крики дитини, стукіт молотка і далеке відлуння музичного хіта цього сезону. Зауважте, що у вашій квартирі все вимкнено. Ну і як вам сьогоднішній день? Сподобалось? То ж ласкаво просимо до спільноти власників квартири у багатоповерховому будинку. Хто знає, яку частину скарбів вам показав будинок цього дня? Що ще він приховує? Які таємниці? Хай вам щастить!                  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

начасна порада :)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Володимир, 24-03-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Жан, 22-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75543999671936 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …