... В неї знову задзвонив мобільний.
- Бідолашне кошеня продовжує ревти?
- Так, а ще товкти головою в стіну. І до того ж випадково. І боятися.
- Не бійся, до понеділка не доживеш. Тому семінарів можна не лякатись.
- Оптимістично, але я маю дописати замітку в газету. Куди подінусь?
- Нічого. Ми тебе поховаємо. Там де всіх кошенят ховають.
- Де це всіх кошенят ховають?
- На смітнику зазвичай...
Вона образилась, але не дуже. Хіба на нього можна ображатися, ну скажіть?
- Я писатиму всім листи зі смітника. А листоношею буде вітер. Мені щось подібне снилося. На голові липка речовина, наче кров змішалася з медом і не хоче текти. Лише неохоче булькає, коли перевертаєшся на інший бік. Знову червоні цівочки біля губ. До серветки дотягнутись неможливо, як це буває уві сні...
- Жах. Як це ти ще прокинулась?
- Прокинулась, бо треба захопити паперу для листів. І адресу всім знайомим повідомити.
- Класно. Мене не забудь.
- Та хіба ж ти знайомий?
- Телепатично.
- Бувай, до першого листа.
Кажуть, що привітання і прощання – це найщиріша правда, яку кажуть люди. І за звичкою вітатись можна визначити, як людина ставиться до оточуючих.
Цього разу справдилося. Не те, щоб її поховали на смітнику, як більшість нездалих кошенят, але особисто вони не бачились і по телефону не розмовляли. Серед змін на краще – в неї не відвалилась голова. Досі на місці і не болить.
Одна дівчина розповідала мені про алергію на людей; може це – наслідок?
Єдине, що постійно маячіло над нею – це Обов’язок Того Клятого Першого Листа. Вона його таки написала. І, звісно, викинула в смітник. Далі були інші. Дивно, якщо їх хтось прочитає. Вони не такі, як справжні. Вони справжні, а не такі.
P.S. Я бажаю щоб нарешті прийшла справжня весна. А із зимою зникли всі листи, що їх, мабуть, ніхто не прочитає.
18.03.07
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design