Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 858, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.125.2')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Невідправлені листи

Aqua Vita

© Любов Долик, 14-03-2006
Ідальго (мрії про минуле)

Твій силует у вечірньому примарному світлі – тримає мою свідомість на якомусь дивному гачку болю і недомовленості.
Слова наробили багато галасу, сколихнули нічне повітря над дорогою, але... не стали містком між нами. Навпаки – вони напáдали, навалилися, як купа цегли із старого розваленого будинку. Непотріб, який втратив свою придатність.
Давай помовчимо! Хотіла сказати – давай політаємо, але рука сахнулася від того слова, захищаючи мрію від нерозуміння і буквальності.
... Пам’ятаєш, ми летіли понад тою горою на перевалі, а рожева хмара, (наче сусідка, яка швидше зайняла своє місце у небі і тому впевненіше себе почуває) – посміхалась підбадьорливо – давайте, сміливіше, тут гарно жити. Тут, у небі. Над горами.
І ми уміли мовчки бути разом. Летіти. Розуміти. Спів-від-чу-ва-ти... Так бракує цього відчуття. Тому, напевно, і пишу знову. Мені бракує тебе. Як кисню. Як повітря.

Високий замок
Я хочу на Високий замок. Хоч зараз, під вечір, коли зорі прихильні до людських очей – і шукають їх, щоб відбитися в них і примножитись. Я хочу – до себе, до тої себе, яку ти повертаєш своєю присутністю. Тануть, розчиняються всі умовності, всі правила, які панциром душать мої рухи, мої дії – і я вільна і щаслива, тримаю тебе за руку, притуляюся спиною до твоїх грудей – давай, політаємо – і разом ми мовчимо над нічним містом... Поверни мені мене.
Ти пам’ятаєш Маленького Принца? “Ми у відповідальності за тих, кого приручили!” Ти дав мені віру в мене, в мої крила. І я ніяк не можу позбутися цього почуття – ні свідомо, ні підсвідомо. А без тебе – воно дуже болить. Хоч скільки себе не шмагай фразами тверезого глузду, типу – так не буває.
Я витворяла зі своєю свідомістю різні експерименти: я викреслювала тебе, я придумувала тобі оболонку сну чи міражу, марева, я накидала на тебе плащ розчарування...Не плач, казала собі, це все тільки твої мрії, твої бажання. Насправді так не буває. Я студила свої бажання крижаною водою реальності, фактів, безвиході – щоб нарешті могла відмовитись і не мріяти.
А ти живучий. А, може, це моє почуття таке живуче? От тільки серце болить – вже фізично, насправді. Без жартів.
Врятуй мене промінням Високого замку – духом його, життям його – яке я відчувала тоді, колись. Як була собою.


Postscriptum

Який ти бовдур, який ти нелюд – якщо не бачиш, як мені болить! Я хочу кричати і ридати, ревіти – так, щоб з неба впали зливи і я – разом з ними – розчинилась у потоках води. Я ніколи при тобі не плакала. І не буду.
Але прикро, що ти не розумієш, що робиться зі мною, що за всією моєю стриманістю, розважливістю і спокоєм – нестримний крик болю!
... Відчай, як після аборту –

“маленький зародок
невтілених надій
нежиттєздатний...
Втишся. Не жалій.”
Сама колись це написала. А от втишитись – на це потрібно багато часу і сил. А ти – іди й не озирайся. І не тривож мою душу спогадами.
Дуже боляче!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Не впадайте у відчай

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© М. Гоголь, 15-03-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.96081304550171 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …