Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8505, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.149.229.253')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Мівіна

© onore_de_balzam, 07-03-2008
Щоб накликати на себе хижака потрібно бути жертвою. Жертва і пахне по-особливому, в неї особливі рухи, особливий вираз очей, особливі думки в голові, лише такою вона притягує і приносить хижаку задоволення та втіху, до інших створінь він байдужий.
- Дай 50 копійок, - мовив він.
- В мене не має.
- Ти що, нариваєшся. Хочеш щоб я перевірив твої кармани.
- В мене немає. – сказав я, відчуваючи, що влип
- Ти що хочеш вивести мене із себе. Може змусити тебе стрибати на місці, щоб задзвеніло.
Ці слова були сказані при всіх хлопцях однокласниках, мій голос затремтів, бо я відчував, що не зможу протистояти моєму випадковому требувальнику. Я стояв разом з усіма на перекурі за стінкою сортиру, тому вчитель праці не міг нас побачити. Я відчув, що залишився сам на сам з перешкодою, а всі уважно спостерігали як я з нею справлюся.
- Можеш перевірити.
- Перевірю, не хвилюйся – сказав він,  і швидко пошарив по моїх карманах. - Що це ?
- Мівіна.
- Якого х?я ти носиш її з собою
- Хаваю.
- От дебіл. Питань немає, зникни. Ще раз побачу, щоб мав при собі 50 копійок зрозумів.
Я мовчки кивнув і вийшов з-за стінки туалету. До майстерні я йшов як побитий пес, повністю морально розчавлений. Так зі мною ще ніколи не поводились.
В нас був останній урок і йдучи додому я міркував, чому саме мені так “пощастило”, і що робити при наступній зустрічі. На ці питання я не знав відповіді, але ясно було одне: я показав себе слабаком, а значить наступний раз обов’язково буде.
Мама напекла вергунів, зварила борщ, покликала батька, що порався надворі і ми сіли за стіл. Приправкою від мівіни я притрусив борщ і шматочок хліба, а саму вермішель вирішив заточити потім.
- Як пройшов день, - питала мама.
- Добре, отримав по укрмові 5 за вірш і по трудам.
- В столовій кушав.
- Кушав.
- Що давали ? – питав батько.
- Гороховий, на друге гречку і котлету.
- Харашо. Ще багато в тебе талонів на столовку ?
- На тиждень вистачить.
Після обіду я побіг під тєлік, дивитися “Баффі – переможниця вампірів”. Здорово вона там мочила демонів. Коли б і мені так перемагати своїх ворогів, але я відчував, що занадто слабкий для такого. Все у тих американських фільмах брехня, їх не можно показувати підліткам у яких ще не склалася психіка, вони створюють ілюзію, видовище, але не вчать як треба жити.
Готуючись увечері до завтрашніх занять, з голови в мене не виходив той випадок.
Навіть добре, що в моєму кармані виявилась вірмішель швидкого приготування. В той час це був популярний продукт у школі. Напис на пачці “продукт готовий до споживання” робив свою справу. На перервах, особливо малишня, хрумтіли мівіною замість купляти собі булочку. Молоді організми требували своєчасного поповнення енергії…



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Ну і ?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський , 11-03-2008

Життьово

© Олег Derim, 11-03-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Жан, 07-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.6196360588074 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …