Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8490, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.19.31.73')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

"НазОвжди" (продовжуючи іншу прозу)

© Саніна Аня, 06-03-2008
   Семен Яковлевич – кантор.  Семен Яковлевич ходить з чужими родичами до чужих могил та читає молитву. Із сідура. Яке буває: приходить один чоловік – сам єврей, мати єврейка. Ось приходить він до маминої могили та хреститься. А кантора читати просить. Раніше, кажуть, євреї всі молитви читали самі, а тепер багато хто просто не вміє. «Омейн!» - повторюють вони за Семеном Яковлевичем. «Омейн». І, виходить, ниби-то вони самі все сказали.
    Це зараз можна запросто йти по місту та розмовляти на ідіші. А раніш Семен Яковлевич дуже соромився і по сторонах дивився.
    Раніше взагалі все було по-іншому. Двір більше. Стеля вище.
      
    Сьомі подобалася Лєночка з парадного напроти. Вона пригощала хлопчаків яблуками, терпляче чекала, коли ті розхапають ранетки, а собі завжди брала останнє, як правило, маленьке та зморшкувате. Тому Сьома, коли приходила його черга вибирати яблуко, забирав найгірше, щоб воно ну точно дівчинці не лишилося.
   Михайло Скобцев, батько Лєни вів у школі гурток авіамоделювання. У нього не було почуття гумору, і правої ноги теж не було. І те й інше він втратив на Великій війні, а вночі, захлинаючись від ридань, сухими очима шукав у темноті сигнальні вогні та ходив в атаку, збиваючи під себе накрохмалені простирадла.
    В 64му Скобцеви переїхали в Саратов. На лавці під грушею Сьома видряпав цвяхом «Лєна-назовжди». Наступного літа лаву перефарбували.
  
    Семен Яковлевич гуляє  у дворі. До Семена Яковлевича прийшла осінь. Із сусідом бахнули по рюмашечці, закусили помідором, теплим.
    Прибігла Катя.
    - Татко, привіт! Гуляєм сьогодні, тато! – і з сумки коньяк виймає. Дуже дорогий.
   - Дитинко? Звідки?
   - Місця знати треба, - сміється.- Ти пий, тато, Пий! І дядь Славі налий. Я ковбасу дістала хорошу. І мені налий, татко!
   - Катюня, а гроші звідки? Ти ж на море збиралась.
   - А я не поїду! Я – передумала. Передумала. Я…маю…- і завила. Губу закусила, головою хитає, і тільки плечі тоненькі дрижать.
   - Я в кабінет до нього …а там він з цією курвою! Куди я тепер поїду?! Куди?! Та пішов він!

   На третьому вікно з геранню делікатно відчинилося.
  
  - Бу-бу-бу – голосив приймач.
  - Йоп-та-нах – вторив йому дядько Слава.
  - За добу…регістровано…злочинів…три погра…зґвалтування…навмисне…

   Холодно ввечері.
   А десь під сходами два пацюки ніжно любили один одного.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

:)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Дана Рудик, 06-03-2008

доведеться лізти в архів

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Хромова, 06-03-2008

!!!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© е.герман, 06-03-2008

Не люблю рецензувати Саніну

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Жан, 06-03-2008

А можна Ви будете моєю улюбленою прозовою авторкою ГАКу?

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Барракуда (читач ГАКу), 06-03-2008

Інша Аня Саніна

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 06-03-2008

Й пацюки бувають ніжними...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Триндюк, 06-03-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0378818511963 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …