Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51044
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8395, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.244.153')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Сон

© Катя, 27-02-2008
                                                              Сон


    Він відкрив свої очі…Подивився навкруги і перед ним була все теж сама картина…хата, рушники , ікона на покуті…Він якось дивно посміхнувся і подумав про те, що мабуть ніколи не забуде цей день. День, коли він піде захищати Вітчизну…Йому було лише 17 і він навіть може  до кінця і не розумів від чого має захищати, але знав, що повинен.
   Фронт…Це слово, ніби без ножа різало серце його матері . Вона. Жінка, яка все життя так любила свою рідну землю, була готова проклясти її. Навіщо та земля, коли вона може поглинути мого сина. Годинник швидко біг кудись вперед, ніби прискорюючи лихо….Син зібрався в дорогу, на його обличчі було таке неймовірне щастя. Якесь піднесення…Ось декілька хвилин і він зник за горизонтом….
    Мати не любила ночі, бо тепер їй постійно снився син у полоні битви…І тільки від одного раділа мати, що завжди її сни закінчувалися добре- син повертався…І це трохи давало їй надію, ту надію, яка вже здається давно зникла разом з сином.
     Тижні, місяці тягнулися безкінечно….Вже і не порахувати скільки безсонних ночей і скільки сліз…І знову темна ніч, яка знову представить образ сина в материнській уяві….Дійсно! Вона знову його бачила….знову вогонь і вибухи, але цього разу перед очима встала страшна картина….син лежав, не дихаючи. Уві сні мати кликала його, тремтячими руками трясла його за плечі, але ні….він не рухався….смак життя зникав з його тонких вуст…
    Прокинувшись мати кинулася до ікон, просила Бога, щоб її сон не справдився, але Бог здається втомився допомагати…Повістка….Ваш син…..Бойко Іван…..все розпливалося перед очима….здається не вистачало повітря…..героїчно загинув….ні ні ні..чому??? За що??
За землю? За владу? ЗА ЩО??
   Вона більше не любила землю…..Вона більше не бачила сни….


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.46464800834656 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …