Новий Рік прийшов, як і повинно було статися. Мої батьки одгуляли біля ялинки, дочекалися, доки якийсь дядько із чаркою у телевізорі поздоровить їх із Новим Роком, а тоді ще трішки посиділи, вклали мене спати й полягали самі.
А перед тим , як вимкнути у мене світло, вони спитали:
- Синочку, який би ти хотів подарунок од Діда Мороза?
А я сказав:
- Приставку “Денді”. Ви ж знаєте.
А вони сказали:
- А якщо він принесе щось інше, ти ж на нього не образишся?
А я хотів сказати:
- Ображуся ,- проте змовчав, щоб вони ні про що не здогадалися.
І вони пішли спати.
Дочекавшись, доки вони поснуть, я навшпиньки прокрався зі своєї кімнати до зали, де стояла ялинка, під яку Дід Мороз зазвичай клав подарунки, і зробив усе як треба.
А я вже знаю, що таке електрика. Адже мені вже майже десять років. Одного разу батько ремонтував розетку у залі, а я його про щось запитав. Він повернувся, щоб мені відповісти, і залишив викрутку у розетці. Звідти одразу ж сипонув яскравий жмут іскор і батька, як потім сказала мати: ”Перемкнуло.”
Тепер я знаю, що це – електрика, і її завжди потрібно вимикати.
Цієї ночі я таки збираюся дочекатися Діда Мороза. Минулого Нового Року я також просив у нього”Денді”, а він приніс мені набір інструментів із плоскогубцями, викрутками, молотками та іншим мотлохом. Якщо він і цього року спробує принести мені якийсь непотріб, я його просто вб’ю. Точно. Я ж знаю, що таке електрика.
А поки що залізу у закуток за канапою, накриюся ковдрою, щоб не помітили, і триматиму штепсель у руці. Аби лише не заснути.
Та я таки дочекаюся.
Аж ось і він...Дід Мороз...Не залітає через кватирку, як я думав, а заходить через двері. У світлі спалахів од салютів та феєрверків, що пробиваються знадвору через щільно завішені вікна, я бачу його червоний кожух, шапку, бороду і таке інше: словом усе як треба.
У руках Дід Мороз несе якийсь невеличкий пакунок, який аж ніяк не нагадує бажану “Денді”.
- Ну ,- думаю ,– попався ,- і коли Дід Мороз кладе пакунок під ялинку, вмикаю штепсель у розетку.
Блакитна дуга запалюється у темряві кімнати. Діда Мороза разом із пакунком відкидає од ялинки до протилежної стіни. Борода і кожух на ньому спалахують, і він починає волати, качатися по підлозі і кликати якусь Валю.
Я обережно вибираюся зі своєї схованки, кілька секунд мовчки спостерігаю за ним, і лише потім згадую, що Валею звуть мою матір.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design