Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8341, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.69.152')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза сон

Дивний сон

© Танюха, 23-02-2008
...Легкий вітерець розкидав моє волосся по подушці. Перші промені несміливо зиркнули до кімнати крізь вікно без шиби, ніжно ковзнули моїми повіками, легким теплом зігріли обличчя. Неначе граючись із ними, я спочатку  подивилася на світ правим оком, потім, пересвідчившись, що промінчики самозакохано розглядають себе у дзеркалі, розплющила й ліве. Кинула леткий погляд у вікно. Так, світає. Сонячний диск якраз тільки-но висунув свою маківку з-за моря. Пора. Я накинула легку довгу сорочку, в якій завжди ходила на пляж і, не заставляючи себе знайти капці, пішла босоніж. Під ногою ледь чутно рипнула сходинка. Зійшовши донизу, з насолодою занурила босі стопи у мокруватий і від того прохолодний пісок та підняла очі на небо. Синій, голубий, бірюзовий, фіолетовий, чорничний... А в кутку, там, де саме сходило сонце, перші промені пофарбували небозвід у помаранчевий, пурпуровий, рожевий... Світанкове небо вражало неймовірною палітрою кольорів. Парадокс: із-за обрію вставало сонце, а в протилежному боці ще поблискували зорі...
   ...Вдосталь намилувавшись цим незабутнім пейзажем, я продовжила свою прогулянку. Вітерець легко витанцьовував пляжем, вихваляючись новими парфумами. Він пах сіллю і водоростями, піском і сонцем, дрібною росою на каміннях та свіжістю неба на світанку...
   ...З води повільно і велично підіймалася пара, огортаючи все навкруги легкою шаллю таємниці та спокою. Невагомими завитками вона просочувалася у найпотаємніші закутки пляжу і ховала їх від стороннього ока для того, щоб кожен, хто знаходив чергову печеру чи заводь, почував себе справжнім Колумбом...
   ...А моя прогулянка тим часом продовжувалась. Обминувши ряди шезлонгів, я попрямувала прямісінько до скель, які нависали над морем Дамокловим мечем. Смуга піску закінчилася, а йти босоніж гострим камінням  не було бажання, тому прийшлося вибирати між холодною морською водою та потовченими ногами. Але, вибравши перше, я не пошкодувала. Вода була зовсім не крижаною, радше прохолодною. Зваживши всі за і проти, я миттю скинула сорочку і, не поспішаючи, повагом увійшла вся у море. Вода приємно пестила розімлілу після сну шкіру. Вітер, набігавшись, також прилетів до мене, попутно здійнявши декілька хвильок...
   ...Запливши досить далеко від берега, я підняла очі на сонце. Воно кинуло промінь мені на обличчя, чим на мить перетворило мене на золоту статую. Усміхнувшись, я повернула назад...
   ...Прокинулась я у своїй квартирі під шум великого міста та розлючений дзенькіт будильника. Глянула на годинник і притьмом кинулася до вікна, за яким прокидався Львів. Отже, це все мені приснилося... Із сумним зітханням почала збиратися на роботу... Але який гарний і дивний сон...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Ви красиво пишете

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© , 24-02-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оля Фабіровська, 24-02-2008

Такий ніжний сон...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Вітер Іра, 23-02-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.45682096481323 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …