Це місто сіре. Як усі інші. Сірим бруком тиняються сірі голуби. Я мав би не любити голубів. Але я не вмію не любити і любити я не вмію. Тобою забрані всі почуття. А я зоставлений, навмисне не потрібний. Ти майстер на вигадування кар. Ти майстер створення незгодних й не таких.
Мені належить час, переді мною вічність і позад мене вічність. І дрібка згадок, досі кольорових. І я ще пам’ятаю, виловлюю із спогадів руками, стискаю у долонях й пригортаю як коханець жінку. Напевно, сам я кольори, яких нема. Багряний - колір крові і життя. От бачиш, пам’ятаю, хоча кров, як і життя, в мені давно вже сірість. Але на камені тоді була червона. Я заховався і від тебе, і від неї. Я думав, як не бачити її, її й не буде, й ти не взнаєш ні про що. Ти відшукав мене занадто швидко, так як занадто довго я не можу вернуть тобі себе.
Я вічний сторонній. Нема в мене отчого краю, своєї домівки, мене не приймає земля. А знаєш, я б вже погодився на пекло. Там я десь би був, там б значилось моє ім’я.
Ти просто мене не любив. Невже саме мій гріх найбільший? Першого, який думав, що рівний тобі, ти вигнав із неба; других, які думали, що можуть стати рівними тобі, ти вигнав із раю. Я той, хто згрішив тільки третім, ти вигнав мене у нікуди. Вело ж мене тільки бажання служити тобі. І стати кращим від нього слугою.
Я вічний спостерігач, і моє око – Місяць. Я ж бачив усе, тепер я питаю у тебе. Чому не дозволиш мені повернутись? Цю роль вже зіграли мільярди акторів, а гріх все ще досі носить моє ім’я.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design