Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 8258, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.159.224')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Декілька слів про пана Стресора і Добросовісних Громадян

© Роман RemiK Котик, 17-02-2008
"Зостав мертвим ховати мерців своїх"
                                                  Євангеліє від св. Матвія

"Стресором називають несприятливий фактор зовнішнього або внутрішнього... записуємо... записуємо..."
Кулькові ручки в вісімнадцяти правих і двох лівих руках, шкрябаючи папірус звичайний в клітинку, заграли Алегро.
"Повторіть, будь-ласка."
"Звідки?"
"Спочатку."
"Спочатку?.. добре...  Спочатку було Слово,  а Слово було в Бога... иии... це не пишіть. От, що значить п'ята пара підряд. Записуємо: Стресором називають несприятливий фактор зовнішнього або внутрішнього середовища, який спричинює стан напруження в організмі людини."
“Стресором називають”, – записував я.
От гад, от нахаба. Це ж просто вбити мало.
"Несприятливий фактор зовнішнього", – записував я.
Та ще й фамілія така – Стресор.
"Або внутрішнього середовища, який...", - записував я.
Німець чи що?
Це от живе той Стресор і часто подекуди місцями паскудить життя простих Добросовісних Громадян. Зокрема мене. А ще особливо – американців(згідно даних).
“ ...спричинює стан напруження в організмі людини”, - записував я.
Це ж що виходить, оті американці, які ракетами благословляють грішні землі Іраку, показуючи путь істинний Демократичний, не можуть нейтралізувати того пана, який на них, їхнє життя та всі їх цінності так і  пре? Та й не лише на них, а й на усіх Добросовісних Громадян, зокрема й на мене. Особливо на мене!!!
"До найвпливовіших чинників відносять такі: на першому місці - смерть близьких, на другому - розлуч..."
Е нє тут ви, пане професоре в сіренькому светрику, що вам так не личить, добряче помиляєтесь. Добряче... На першому місці в цьому хіт параді посідає Власна смерть. От коли з рук валиться все і піт рікою тече і на стіни хочеться лізти.
Помер!!! Аааааааа!!! Власною персоною!!! Я сам!!! Тільки не це!!!
От коли наступає апогей відчаю, що плавно переходить в депресію, яка у свою чергу триває вже в і над чавунним казаном із лавою в геєнні огненій. Ось який він – найсильніший стресор на нашу душу!!!
А якщо раптом взяти до уваги ті радісно-усміхнені зморщені обличчя новонароджених Добросовісних Громадян, то можна з впевненістю на друге місце нашого хіт параду стресорів поставити народження. Тобто найбільшими стресорами у всій людській історії слід вважати власну смерть і власне народження. От тільки тут виникає питання, що хотілось би прояснити одразу: чи ці два чинники подекуди раптово не можна місцями поміняти? Щоб спочатку помирали, а вже потім – народжувалися. А якщо так, то чи не має тут елементу змови проти усіх Добросовісних Громадян?
Ви лише уявіть на секунду, читаючи всю цю дурню, що ми спочатку помираємо, а вже потім народжуємось, або відроджуємось. І що той, якраз рядовий, якраз пересічний середньостатистичний містер Сміт, чи пан Петренко чи таваріщ Іванов, помирає, а вже потім народжується. Ото оказія!!! Вмирає і все своє життя, перепрошую, смерть Мерцем блукає. Ось просинається той Мрець, щось їсть і п'є - для забезпечення своєї смертездатності, вмикає телевізор і радіоприймач – для того, щоб побачити й почути, що сталося поки він спав, якою смерть була на Рідній Батьківщині й за межами кордонів. Що принесла? І скільки жертв від повеней й торнадо? І чи багато воскреснули іще такими молодими? Задумайтесь! А далі він, мабуть, бере й сідає у свою труну та їде на роботу. Й усе життя він їздить в тій труні, а разом з ним іще мільйони тих, хто має труни, хто встиг придбати по дисканту Нісанчик, Фольксваген, або якесь там Де?о!. А решті мільярдам доводиться ходити ніжками. І той наш Мрець заходить на роботу, іде до свого шефа і питає щось типу цього: “Як справи, як ваша смерть?” А далі йде на свої півтора квадратних метра із кактусом і монітором і паше там весь день, а може й ніч, перериваючись на каву й цигарки. І так усю ту смерть. Ото Оказія!!!

Дурня це все. Життя і Смерть місцями поміняти? Ой, не смішіть мене. Голівоньки не забивайте – дурниця, нісенітниця. Хтось правда щось таке казав, але давно було то  – Наш світ й не пам'ятає. Того, хто смів таке казати або застрелили, або розіп'яли. Не пам'ятаю точно – десь вичитав, або дивився фільм, чи залік з цього був.
Не переймайтесь – їдьте на роботу, вмикайте свої телевізори і приймачі.  Цікаво Україна вступить в НАТО? Ви як думаєте? А яким буде новий договір з Росією про постачання газу? А хто Лігу Чемпіонів виграє? За кого вболіваєш?  І чи Марія нарешті виплутається з тієї жахливо-несправедливої ситуації, куди її загнала 142 серія? Яка ваша думка? От чим нам треба перейматись!!!
І в жодному, жоднісінькому разі не виходьте на вулицю і не підіймайте ваші голівоньки до неба, бо це може закінчитись плачевно. В кращому разі у вас запаморочиться в голові, а в гіршому - ви підхопите небезпечний вірус і захворієте невідомою Добросовісним Громадянам хворобою з можливими ускладненнями. Та хвороба для вас взагалі може бути невиліковною (зважаючи на вашу групу крові). Ви раптом, несподівано для себе відкриєте красу тієї миті, а з нею й простоту життя. Будь-ласка, не дивіться в небо...
А вразі посмішки на вашому обличчі від пізнання життя – вважайте, що ви заражені уже. Вам буде дуже-дуже важко допомогти. Тому прошу і рекомендую так, як тільки рекомендують найкращі друзі – перед тим як дивитися в небо проконсультуйтеся із вашим лікарем. І бережіть себе.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Не треба пересмикувати....

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина Михайловська, 17-02-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.55532312393188 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …