Ти думаєш, усе змінилося. Тепер мене оточують твої будинки, обвивають колії твоїх трамваїв, мої шляхи порізані твоїми літаками, які полюють на моїх птахів. Та все ж як і тоді, я чую древній запах страху. І твою гордість, як тоді не зрілу, котра родити почала, перш ніж розквітла.
Де ж ти тепер, мій любий? Куди ж ти відлетів такий безкрилий? Дарма ти не пішов за мною. Віддавши крила й обійнявши іншу. Прийнявши в жони зовсім не таку. Без досконалості. Він не давав тобі вибору, ти змушений був скластися до купи, до людини. Зі мною разом богом б став. Я ж не зуміла вибачить ту зраду. І не забула. Жінка – я. Помста моя була і буде. Тоді ж я впала, як до того Ангел. І відтоді всі діти твої, народжені іншою, знали мене. Кожне твоє продовження знало мене. Всі її дочки складали мені прокляття, як Богу псалми. І всі твої сини вмирали в мені, губилися в моєму волосся, що пахне полум’ям, тонули в моїх очах, кольору зеленого болота. І я давала їм той дикий шал, який тоді назвав Він нечестивим.
Приносить лілії. Я ж бачу мертві квіти, що на світанку світу першими пили росу. Квіти створені тоді для нас. Він ще не знає. Бо ти не дав своїм пагінням пам’яті, забувши сам. І він не відає, що чинить. Та цим рятується. Ти розумієш, він уже втонув в мені. Він так нагадує мені тебе. Тому всі ночі проведе без мене. Це буде моїм перший кроком до прощення.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design