Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 810, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.166.7')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Притча

Просто лінивий чоловік

© Danylyak Oresta, 02-03-2006
Колись на світі жив собі дуже багатий чоловік. Він мав усе про що тільки міг помріяти, – описувати це все було б пародією і банальністю, тому я утримаюсь. Отож, він мав усе, ну, майже, усе те, що просто псує наше життя, але водночас його забарвлює. Тому що в результаті всього цього ми прагнемо щось мати.
А він вже це мав, і йому не було до чого прагнути. Він був щедрим, роздавав кому що треба було, але в нього залишалося ще...
Одного ранку він прокинувся і йому нічого не захотілося, йому надокучило його багатство і влада, і він вирішив нічого не робити, - ну, розлінився одним словом. Йому принесли їжу, але він не хотів її їсти... Ну, може й хотів, але не їв, бо було лінь відкрити рота.
Отак він пролежав день-два... Слуги просили його встати, поїсти, але він казав, що не хоче і не має ніякого бажання займатися щоденно цією мирською суєтою.
Ну, набридло усе людині, – буває ж таке в світі. Ще через два дні до нього привели лікаря, тому що подумали, що це все через якусь хворобу. Але чоловік прогнав і лікаря, і слуг, навіть не захотів їх слухати. Вони видавалися йому наївними школярами, що завжди лізуть не в свої справи. Йому просто хотілося відпочити від всього. І на п’ятий день йому це вдалося. Він нарешті відпочив, відпочив від життя і ніколи більше його вже не турбувало усе, що залишилося після нього. Багатство його роздали бідним.
Так буває часом. Спочатку віддаєш себе повністю, насолоджуєшся життям. Потім тобі хочеться трошки відійти від всього, ти стаєш байдужим і відпочиваєш. Спершу люди дивуються, намагаються повернути тебе в товариство, а з часом звикають. І ти свідомо стаєш відлюдником. Ти просто хотів відпочити?! Вибач, це занадто затягнулося. Це вже не відпочинок, а лінь. Абсолютна бездіяльність веде до кінця життя.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© миша, 03-03-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7776939868927 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …