Повернення
Люди метушилися, кудись поспішали, ховаючись від усього світу під різнокольоровими парасолями. А вулиці залишалися такими ж як і завжди : буденними та сірими, то відчинялися, то зачинялися двері магазинів, гуділи тролейбуси, ревли машини. З неба ліниво сповзали важкі краплі. І ніхто-ніхто не знав, що то не дощ, а Її сльози.
Вона не хотіла більше жити в тому вигаданому тьмяними людьми світі, бо втратила єдине, що мала, те, чим жила. Чашка кави ще була гарячою, а зібгана постіль пахла Ним. Вона знала вже вчора , що скоро кінець, проте молила Бога: не забирай… І не втримала. Не вберегла. Пошматоване серце не вірило що та клята пухлина могла обірвати викохуване разом роками. Мертву тишу порушувала душа. Вона кричала, стогнала, виривалася з грішного тіла, щоб поринути до зірок і злитися з Ним в єдине ціле.
У вікно Її безсилою душею залетіла Ластівка. Пташка, перелякано тріпочучи крильцями, шукала виходу, билася скрушно у скло, маривши бездонним, випрасованим від вітру небом. Вона так хотіла жити, бачити, як кожного вечора червоногаряче сонце пірнає за обрій, а місяць сплітає срібними нитками дивну казку, як річки простягають до Неї свої кришталево чисті руки, а в повітрі витає той рідний запах свободи.
…Здалася. Тихо-тихо.
Зупинився годинник. Вони- врешті разом. На небесах.
І знову гудуть трамваї, метушаться люди, а дні так само швидко протікають як було раніше.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design