...Батарея вкотре обпекла босу ступню. М-да, ситуація: на підвіконні ногам холодно, а на радіаторі - гаряче. Нічого, потерплять. Краса вимагає жертв.
Добре, що нарешті зробили широкі підвіконня - сидіти зручніше. можна навіть в плед закутатись - і не впадеш. Це класно, адже іноді змерзаєш, коли годинами сидиш на вікні, притулившись головою до шиби, і дивишся на небо. Нічне. Темне. Іноді зоряне. Ти просто сидиш і дивишся. І більш нічого. Ніякі думки не бігають в голові голодними тарганами, пульс не стрибає блохою від почуттів, нервова система не тріщить старим кабелем від переживань. Ні. Всього цього нема. Ти прсто сидиш і дивишся. На небо. Де холодні і пихаті зірки намагаються переблистіти одна одну. Їм до тебе немає ніякого діла. А тобі також байдуже. До всього. Окрім неба. Ти просто сидиш і дивишся. На небо.
До речі, ви знаєте, що таке небо? Так, скептичні посмішки прошу прибрати. Ні, це не атмосфера нашої планети. Ні, це не домівка Бога. Ні, ні, ні і ще раз ні. Пальцями біля скронь попрошу не крутити, я хоча і псих, проте це стихійне.
Так от. Небо. Скажу коротко. це місце, де воля зустрічаєтся з мрією. Ось так.
Знаєте, в мене з дитинства збереглась одна надзвичайно казкова, але все-таки така чудова мрія. Це мати великі-великі крила. такі, щоб можна було злетіти вгору і погратися у піжмурки з сонцем. Політати наввипередки з вітром. Побумкати на барабанах грому. Покружляти в шаленому вальсі зі снігом.
Але перш за все крила були і є для мене символом свободи. Відірватись від землі! Відчути п'янкі аромати неба! Полетіти далеко-далеко!!! І більше не повертатись...
І от, щоразу сидячи на підвіконні, я уявляю себе там, серед тих зірок. Але не такою, як вони, ні. Я б там не залишилась. так, заскакувала іноді на гостину. Я б краще літала зі сніжинками. Такими холодними, маленькими, колючими. От би самій такою стати...
Але поки що я просто сиджу і дивлюсь.
Проте сьогодні щось було не так. Щось порушувало звичну гармонію вечірнього ритуалу. А-а, це знову ти... Слухай, можеш мене залишити в спокої хоча б на сьогодні?
Туга сіла навпроти і мовчки похитала головою.
- Я не сама. - тихо прошелестіла вона.
Через вікно пройшли ще дві постаті. Одну з них я одразу впізнала.
- Здоров, Самотність! Як ся маєш? - привітала я стару знайому.
Проте Туга мене перебила:
- Впізнаєш? - і вказала на другу персону.
Я уважно придивилась. Бліде, змарніле обличчя,вицвіле волосся, бездушний, блукаючий долівкою погляд, старе й потерте вбрання. Якщо добре придивитись, то можна побачити сліди колишньої вроди, але смутно. Хм, скидається на збіднілу та потовчену життям принцесу...
- Ні. - заперечно похитала я головою.
- Ну, тоді будьие знайомі. Любов. В народі ще кличуть Кохання. - представила Туга.
Я не повірила своїм очам. Як?.. Невже?.. Невже це те оспіване почуття, яке зводить людство з розуму та водночас дарує йому неземне щастя? Отаке...навіть слів не доберу, яке...
- Твоя Любов. - уточнила Самотність.
Зрозуміло... Але знову: як? Як я до такого докотилась?
- Не дивуйся. - продовжувала Самотність, - Ти втратила спершу Надію на Його поверненя, а потім - і Віру. Віру в те, що таки варто Надіятись. І все. Фініто.
Я заторможено кивнула. Ага. фініто. Спершу Надія, потім Віра. І тепер - вічна мерзлота. В серці. Бо душі вже нема. Ха! Іронія долі - я так хотіла бути схожою на сніг. Хотіла - маєш! Відморозок...
...доки я роздумувала, Туга із Самотністю кудись зникли. Любов тихо сіла на їх місце та нарешті підвела голову і глянула на мене. Раптово яскравими очима кольору весняного неба. Такими до болі знайомим... Але мені байдуже. Небо краще. тим паче, коли з нього сиплеться сніг. Такий холодний...довершений...чистий...
...цікаво, а якщо тепер сніжинка впаде мені на серце, вона розтане?
Напевно, ні.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design