Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7722, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.69.152')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза лист до Діда Мороза

Лист до Діда Мороза учня 5-А класу Василя Онопрійчука.

© koka cherkaskij, 28-12-2007
Лист до Діда Мороза

Любий Дідусю Мороз !
Ну коли ти вже принесеш мені велосипед ?
Я дуже хочу мати велосипед. У всіх моїх друзів вже є велосипеди. Принеси мені велосипед.
Минулого року я вже писав тобі, щоб ти мені приніс велосипед. Але мабуть лист до тебе не дійшов, і ти приніс  мені баночку  вітамінів нутріліт для дітей. Вітаміни були дуже  смачні, як жувачки, але краще би ти вже приніс мені велосипед. Я так хочу мати велосипед !

Мама каже, що вітаміни дуже смачні і корисні, а з велосипеда можна впасти і зламати руку або ногу. Але вона нічого не розуміє. Їй не потрібен велосипед, бо у неї є машина.  А у мене машини немає, тому , любий дідусю Мороз, принеси мені велосипед.

Татові ти також приніс вітаміни нутріліт , тільки не дитячі, а для дорослих. Він довго сміявся і казав, що ти , Дідусю Мороз, мабуть працюєш в якомусь амвеї, але ти на нього не ображайся, а краще принеси мені велосипед.

Я буду гарним хлопчиком. Бо я дуже-дуже хочу мати велосипед. У всіх уже є велосипеди, а у мене немає. Вітаміни мені більше не принось.  Принеси мені велосипед. Я обіцяю, що як принесеш велосипед, то я більше ніколи не буду курити і казати погані слова.

Якби ти знав, як це добре кататися на велосипеді ! Ти коли-небудь катався на велосипеді ? А я катався. Кататися на велосипеді дуже добре. Принеси мені його. Я буду гарним . Принеси мені велосипед.

Принесеш ? У мене є кіт. Він дурацький кіт. Він часто краде у тата ковбасу. Якщо ти не принесеш мені велосипед, я йому відірву хвіст і обстрижу вуса. А якщо принесеш мені велосипед, я буду гарним хлопчиком.

Вітаміни мені більше не принось. Я їх терпіти не можу. Якби у мене був велосипед, я би навіть їв ці погані вітаміни. Тому принеси мені велосипед. А я буду їсти вітаміни. І не буду більше викидати Барсіка з балкона. Барсік – це мій кіт. Він великий крадун ковбаси ! Я його викидаю з балкона, але  він вертається. Тому принеси мені велосипед.

Тато каже, що якби ми жили не на третьому, а на п”ятому поверсі, то Барсік би хрен вернувся. Але якби ми жили на п”ятому  поверсі, то як  я буду туди  тягати  щодня свого велосипеда, котрий ти мені принесеш ?

Чому ти не хочеш принести мені велосипед ? Весь час приносиш вітаміни і різні корисні речі, а не велосипед ? Мені не потрібні корисні речі, мені треба велосипед. Велосипед – це теж корисна річ. Принеси мені його. Цю корисну річ. Я буду на ньому  їздити в магазин за хлібом і за цукерками. Я не буду з нього падати і ламати руки чи ноги, обіцяю тобі !

Мама каже , що у нас немає куди в квартирі ставити велосипед. Що немає місця. Але я повикидаю всі її старі чоботи, і місце відразу буде. Бо у неї  все одно немає в чому ходити. Але тоді навіщо  стільки чоботів тримати в коридорі ? Хай викине свої дурні старі чоботи, і ми туди будемо ставити мій велосипед.

Коли у мене буде велосипед, я не буду більше водити дівчат у підвал і знімати з них труси. Все одно там темно і я нічого не бачу. Краще я буду кататится на велосипеді навколо будинку. Мама не дозволяє мені кататися ніде, крім навколо нашого будинку.    А я хочу мати велосипед.

Не принось мені маленькі велосипеди. Я знаю, ти хитрий Дід Мороз, що ти можеш взяти і принести мені такий маленький іграшковий велосипед.   Не треба. Вітаміни також не принось.  Принеси мені нормальний дитячий велосипед, щоб я на ньому міг кататися навколо дому і не знімати з дівчат труси.      

Великий велосипед також не принось, бо його забере  собі мій тато і буде кататися навколо будинку. Йому мама теж не дозволяє далеко ходити. Тому він ходить близько. Але якщо у тебе не буде  дитячих велосипедів, то краще принеси мені вже великий . Я його кудись заховаю і буду виймати і тихенько кататися, щоб ніхто не бачив. Я можу навіть кататися уночі, коли всі сплять.  Але вітаміни мені  не принось.  

Якщо ти принесеш мені цей велосипед, що я тебе дуже прошу принести вже котрий рік підряд, то я тебе вже більше ніколи не буду просити принести велосипед. Аж поки не виросту.  А якщо ти принесеш мені вітаміни, то я їх буду їсти і скоренько виросту, і  знову буду просити у тебе велосипед. Так що вітаміни мені не принось. А то я скоренько виросту і мені захочетьься знову водити дівчат у підвал знімати труси, а там темно і я боюся.

Принеси мені хутчій велосипед !

Твій Василько.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

пмогатаоао

© шгорооро, 21-10-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Аліна, 23-06-2008

Привіт Василькові від Ваньки Жукова

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 28-12-2007

Агов, Зелені!

© Галина Михайловська, 28-12-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.41491603851318 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …