Через три тижні вона поїде звідси. Не назавжди, -- на тиждень. Не скаже нікому нічого такого... – вона ж не маленька. Згребе у жменю копійки, трохи пошарудить ними , затисне в найменшу кишеньку наплічника і... вигадає ім’я хлопця (разом із кольором волосся і конфігурацією кульчика у лівому вусі). А ще, мабуть,
по-ковбойськи зав’яже вузликом кінці сорочки...
...ви набрали неіснуючий номер чужих фантазій, -- поезії в цьому не так уже й багато. Можна в останній вечір попрощатись із львівськими вітринами напередодні провінційного дощу. Тепер він завжди буде тут провінційним – і тільки підземний регіт Потоцького нагадає Тобі, що треба пустити коріння на розі двох вулиць – де мало людей.
Бабулька з відром сміття переходить вулицю у недозволеному місці... Хоч і ніякої вулиці вона не переходить, а просто волоче за собою те, що у її крихітній квартирі займає місце під столом. Бабулька залишиться тут на завтра, позавтра, -- навіть на тоді, коли я вже буду далеко. Вона експериментуватиме з новим набором рецептів, а я роздиратимусь на роздоріжжях ідей. Я вже там, а вона залишиться тут, і сміятиметься з Потоцьким, бо життя не дало їй жодного шансу відчути повною мірою, що таке регіт.
Через два дні я поїду звідси. Кину в наплічник недочитану прозу. На пальцях проступають синоніми клею, -- відправлю ще п’ять листів... нехай живуть своїм життям і... захочу якщо не особливого шоколаду, то нових автентичних вражень. Біситися з жиру, замовляти президентську піццу просто у ліжко... лишати відбиток долонь на свіжій побілці...
Через день (тобто, завтра) я поїду тратити свою молодість на мандри, враження і фотографії. Добре запам’ятаю цей відтинок часу, коли потужний мотор “Ікаруса” почне бурчати на усіх нас, і ми збентежено-весело вигукнемо (кожен -- своє) новим салютом свіжого настрою...
В моїм наплічнику миша догризає печиво. Миша? Яка миша? Яке печиво... Завтра я...
30 травня 2002 р. Б., Львів
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design